Dienas ziņas

LNB prioritāte – krājumu digitalizēšana

Dienas ziņas

ASV sola 1 miljardu dolāru Austrumeiropai

Baldonē atklāj izstādi ""Gaismas pieskāriens""

Baldonē atklāta Ēras Zalcmanes izstāde «Gaismas pieskāriens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Baldonē atklāta mākslinieces Ēras Zalcmanes izstāde “Gaismas pieskāriens”. Izstādes galvenais simbols ir zieds un gaismas atspulgi, kas gleznoti uz zīda pašas mākslinieces izstrādātā autortehnikā.

Baldones Mākslas skolas zālē par tuvojošos pavasari vēsta izstāde “Gaismas pieskāriens”, kuras galvenais simbols ir ziedi. Gleznu autore ir māksliniece Ēra Zalcmane, kura šajā izstādē apkopojusi darbus visās sev tuvajās mākslas tehnikās, tostarp arī īpašos gleznojumos uz zīda pašas mākslinieces izstrādātā autortehnikā.

"Atšķirībā no akvareļa zīdā man ir vajadzīga vēl tā kontūrkrāsa, kas tā kā satur, lai tā krāsa pārāk neaiziet uz visām pusēm. Tā kā es esmu beigusi grafiķus, tad man tā līnija arī ir tāda sirdslieta un tā kontūrkrāsa man kalpo par to grafisko līniju," stāsta māksliniece Ēra Zalcmane.

Ēru jau kopš bērnības interesējusi gan māksla, gan psiholoģija, un tagad tā savijusies kopā viņas gleznās. Arī ziedi nav izvēlēti nejauši. Lielākoties tie aug mākslinieces dārzā, bet gaismas atspulgi uz ziedlapām devuši iedvesmu gan gleznošanai, gan izstādes nosaukumam.

"Gaisma man ir tāda mīļa tēma, ar kuru es strādāju gan kā mākslinieks ar studentiem, gan savos darbos gaismēnas meklēju, un, protams, es meklēju gaismu arī tādā filozofiskā izpratnē. Ne tikai tīri mākslineiciski, bet arī garīgi skatos, kur es to varu atrast un saskatīt, un tad es to cenšos parādīt arī savos darbos," skaidro māksliniece.

"Pirmais iespaids ir ļoti jauks. Izstādē vēl neesmu bijusi, bet es patreiz mācos gleznot pie Ēras, tāpēc ļoti, ļoti vēlos to tehniku izpētīt," saka izstādes apmeklētāja Tatjana.

Baldones mākslas skolā Ēra ir gaidīts viesis, jo ilgus gadus šeit bijusi arī skolotāja, un iedvesmojusi nevienu vien audzēkni turpināt iet grūto mākslas ceļu.

"Viņas darbus es varētu raksturot kā kaut ko īpašu, unikālu. Tur nav tikai zieds. Zieds tur ir vienlaikus kā tāda dievišķā skaistuma transformācija, kas atklājās viņas darbos," norāda Baldones mākslas skolas skolotāja Ieva Muzikante.

Krāšņā izstāde Baldones mākslas skolā būs apskatāma līdz 12. martam, bet pēc tam tā priecēšot baušķeniekus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti