Kultūras ziņas

Vinetas Kaulačas stopkadru izlase

Kultūras ziņas

Jauna koncertprogramma "Sinatram - 100"

Kates Seržānes unikālie zivju portreti

Atklāj Kates Seržānes zivju lielformāta portretu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gētes institūtā Rīgā trešdien, 13.aprīlī, tiek atklāta unikālu zīmējumu izstāde "Ne tikai zvīņas" – zivju lielformāta portreti, ko radījusi māksliniece Kate Seržāne, dodot tiem cilvēku vārdus.

 

Māksliniece Seržāne zīmētajiem lielformāta zivju portretiem devusi draugu un paziņu vārdus. Turklāt māksliniece zīmē zivis ar zivīm, jo viņas izvēlētā tehnika ir sēpijas zīmējums, un dabīgo sēpiju iegūst tieši no zivīm. Zivju zīmējumi top maģiskajās nakts stundās, kad ir klusums un lietus līst.

Pēc grafikas nodaļas beigšanas Mākslas akadēmijā māksliniecei Seržānei zīmēšana nemaz vairs nav patikusi, tomēr negaidīti viņa to iemīļojusi un tā uztrenējusi roku un aci zīmējot no dabas, ka skatītāji viņas darbus bieži uztver par fotogrāfijām.

"Kad pirmoreiz ieraudzīju zīmējumus, biju absolūti fascinēts no tā, ko redzēju. Tas bija pilnīgi negaidīti, ieraudzīt zivju portretus un raksturus, kas aiz katra slēpjas! Tas bija ļoti aizraujošs piedzīvojums. Es to uztveru kā maldinošu un mazliet mulsinošu saspēli, kādu iespaidu darbi atstāj (..)," stāsta Gētes institūta Rīgā direktors Arne Šneiders.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti