Apvienība V.I.V.A. Rēzeknē atklāj gleznu izstādi «Laimes formula Latgalē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latgales Kultūrvēstures muzejā 7. februārī tiks atklāta apvienības V.I.V.A. gleznu izstādes “Laimes formula Latgalē”. Tā būs apskatāma līdz 7. martam, medijus informē muzeja pārstāvji.

Radošā apvienība V.I.V.A., kurā kopā darbojas četras Latgales gleznotājas – Vēsma Ušpele, Ilze Griezāne, Vija Stupāne un Agra Ritiņa, pagājušo gadu noslēdza un jauno iesāka ar izstādi “Laimes formula Latgalē” Sv. Pētera baznīcā Rīgā. Februāra sākumā izstāde atgriezīsies mājās, lai iedzīvinātu laimes formulu un dalītos tajā ar sava talanta cienītājiem Latgalē.

Dzejniece Anna Rancāne par apvienību V.I.V.A.:

“Nosaukums veidots no viņu vārdu pirmajiem burtiem, taču tulkojumā no latīņu valodas tas nozīmē “Lai dzīvo!”, kas lieliski raksturo radošā kvarteta mākslinieciskās darbības rezultātu.

Gleznotāju radošā sadarbība aizsākās 2006. gadā, tiekoties kopīgā plenērā podnieku darbnīcā Kaunatas pagasta “Akminīšos”. Kopš tā laika Vēsma, Ilze, Vija un Agra ir piedalījušās daudzās izstādēs un plenēros gan Latvijā, gan ārpus tās, nesot vēstījumu par Latgales burvību, atvērtību un radošo garu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti