Kultūras ziņas

Manonas Lesko kaislību drāma Nacionālajā operā

Kultūras ziņas

Komiksu māksla kļūst arvien populārāka

Anitas Melderes "Vasaras laiks"

Anitas Melderes laimes sajūta galerijā «Pegazs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Tīrs audekls uz mana molberta arvien ir kādas jaunas dzīves sākums un cerība. Mani valdzina krāsas, līniju un manu pirkstu spēja uzburt dziļuma ilūziju,”saka māksliniece Anita Meldere. Galerijā “Pegazs” atklāta viņas personālizstāde ar nosaukumu „Vasaras laiks”.

Izstādes kuratore un galerijas vadītāja Līga Elizabete Sāne mākslinieci raksturo kā personību ar lielo burtu. Viņas spēks ir viņas daudzpusībā un prasmē izpausties krāsās, kā arī tajā, kā viņa spēj apstrādāt lielizmēra audeklus.

„Man ļoti patīk raksturojums, ko ir devusi Guna Millersone, kas  ar viņu kopā ir mācījusies, un  tas ir teiciens, ka Anita Meldere ir meitene ar zelta otu,” atklāj galerijas vadītāja.

Savukārt māksliniece uzsver, ka visus viņas darbus vieno mīlestība uz dzīvi, uz tuvākajiem un uz visu to, kas viņai apkārt.

„Tā ir tāda nosacīta laimes sajūta, būšana harmonijā ar sevi, ļaušanās, un tad tu vari taisīt viegli,” uzsver Meldere.

Vislielāko iedvesmu māksliniece smeļas savā dārzā un Lapmežciemā.

„Un turp es cenšos traukties, cik vien iespējams bieži un jā, tas, protams, parādās manos darbos, un es ļaujos tam procesam. Līdz ar to man liekas, ka tad arī iznāk, kad tu tā ļaujies, priecājies par dzīvi,” skaidro māksliniece.

„Tad, kad mēs runājām pirmo reizi, un tad, kad mēs šodien šeit skatāmies, tad tas vasaras laiks, tas vieglums, tās gaišās krāsas, tas pozitīvais, optimistiskais starojums un tas spēks, kas valda Anitā, tas viss šeit ir gūstams, baudāms, apskatāms un pabeidzams ar skatīšanos no skatītāju puses,” – tā galerijas vadītāja Līga Elizabete Sāne.

Jau vēstīts, ka Anitas Melderes gleznu izstāde „Vasaras laiks” mākslas galerijā „Pegazs” skatāma līdz 31.martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti