Aicina uz tikšanos ar domātāju un mākslinieku Bernāru Sordē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 1.aprīlī, Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinību akadēmiskajā centrā Torņakalnā sadarbībā ar Francijas Institūtu Latvijā notiks tikšanās ar domātāju un mākslinieku Bernāru Sordē saistībā ar viņa lielformāta gleznas izstādi, kas skatāma Dabaszinību akadēmiskajā centrā līdz 9. aprīlim. Plānots, ka sarunu vadīs Latvijas Radio žurnāliste Ina Strazdiņa.

Bernāra Sordē glezna tapusi divu mākslinieku - Džordžones (1477 - 1510) un Karavadžo (1571 - 1610) - darbu (attiecīgi - "Vētra" un "Vakariņas Emausā") iespaidā. Tā aicina domāt par to, kādu sabiedrības organizācijas veidu mēs vēlamies: sabiedrību - "nometni" vai arī sabiedrību - "saimes galdu".

"Mums visiem kopā ir jāizgudro un jāizveido jauna pasaule, un tāpēc nenoniecināsim nevienu no saviem talantiem un izmantosim tos sabiedrībai noderīgā veidā," tā Bernārs Sordē, uzsverot tieši mākslas spēju intuitīvi sajust pasaules evolūciju, mākslas un poētikas izšķirošo nozīmi jaunas pasaules izgudrošanā. "Pasaule ir jāilustrē no jauna," uzskata domātājs.

Ikviens interesents aicināts uz brīvu domu apmaiņu par pasaulē un Eiropā notiekošajām pārmaiņām, mākslas spēju intuitīvi sajust pasaules evolūciju, studentu lomu pasaules jaunradīšanā, migrāciju, kas savā ziņā signalizē par pasaulē nepieciešamajām pārmaiņām.

Bernārs Sordē pēc izglītības ir inženieris un ekonomists, studējis dzīvo šūnu kibernētiku, licis pamatus "organizāciju dinamikas teorijai" un šobrīd strādā pie "pašorganizācijas" teorijas. Viņš ir vairāku grāmatu, manuskriptu, eseju autors. Regulāri publicējas Latvijas periodikā un plašsaziņas līdzekļos. 2014.gadā izdevniecībā "Mansards" iznāca viņa grāmata "Iespējamā Eiropa". Latvijā notikušas trīs viņa gleznu un instalāciju izstādes (Rīgā 2004.gadā, Talsos 2013.gadā un Madonā 2015.gadā). 2015.gadā Rīgā un Liepājā pirmizrādi piedzīvoja kopā ar Latvijas māksliniekiem radītā novatoriskā intelektuālā meditācija "Da.zA".

Diskusija ar Bernāru Sordē notiks 1.aprīlī no plkst. 13 līdz 15 LU Dabaszinību akadēmiskajā centrā Torņakalnā, 223.auditorijā. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti