Kultūras ziņas

Stravinska "Stāsts par zaldātu" LNSO mūziķu versijā

Kultūras ziņas

Helēna Heinrihsone un Marko Mētams galerijā "Māksla XO"

Atklāj grafiti sienu radošajā kvartālā "Provodņiks"

Sarkandaugavā atklāta atvērtā siena grafiti māksliniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgā, Sarkandaugavā, atklāta atvērtā siena grafiti māksliniekiem un arīdzan tiem, kas vēlas izmēģināt roku vai mācīties no pieredzējušākiem ielu māksliniekiem. Siena atrodas privātā teritorijā – šovasar izveidotajā radošajā kvartālā pie bijušās rūpnīcas "Provodņiks".

Latvijā jau ilgus gadus pastāv problēma – trūkst legālu vietu, kur izpausties grafiti māksliniekiem. Mākslinieks Dainis Rudens norāda: "Ja godīgi, Latvijā šī ir trešā, kas būs oficiāli pieejama siena ikvienam. [..] Šī siena noteikti noņems zināmu slodzi no publiskās telpas, kur ir zīmējumi vai notiek nesankcionētas darbības."

Tieši tāpēc jaunais radošais kvartāls bijušās rūpnīcas "Provodņiks" teritorijā atvēlējis tā dēvēto atvērto sienu – 116 metri pieejami visdažādākajām grafiti izpausmēm.

Kvartāla "Provodņiks" radošā direktore Laura Upeniece stāsta: "Mēs dodam ielu māksliniekiem platformu, kur izpausties, un tajā pašā laikā mazliet krāšņāku padarām šo industriālo vidi. Viņiem ir labi, un mums ir labi, ka tādu legālu iespēju dodam ielu māksliniekiem."

"Atvērtās sienas princips ir par to, ka, tiklīdz tiek dots starta šāviens, tas paliek par dzīvu organismu, kad katrs nāk un zīmē, un neviens neapvainojas ne uz vienu, jo viņš ir paredzējis, ka katrs zīmē pāri kādam citam, jo tās vietas ir tik daudz, cik ir. Es arī ceru redzēt, ka tā nepārtraukti mainīsies, attīstīsies un pilnveidosies," uzsver Dainis Rudens.

Grafiti siena Sarkandaugavā
Grafiti siena Sarkandaugavā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti