Nāks klajā Bernāra Sordē grāmata «Homo-Natura alteritas. Filozofija un māksla 2015–2018»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā nākampiektdien, 1. februārī, notiks Bernāra Sordē grāmatas "Homo-Natura alteritas. Filozofija un māksla 2015–2018" atvēršana. To papildinās intelektuālā meditācija "Da.zA-3", ietverot grāmatas fragmentu lasījumu. Pasākums notiks latviski un franciski ar tulkojumu, informē apgāds "Mansards".

Grāmatai ir trīs daļas. Pirmajā autors piedāvā jaunu skatījumu uz cilvēku un dabu, kas aicina pārkārtot pasauli pēc Mīlestības likuma un ko var pielīdzināt jaunai kristoloģijai. Otrajā daļā Sordē apskata migrācijas fenomenu, tā potenciālu mainīt pasauli, padarot to vienlīdzīgāku un mierpilnāku. Trešajā daļā autors izklāsta savu skatījumu uz sadarbību, kas vērsta uz mieru pasaulē, apskata pāreju no brutālas savstarpējās atkarības pasaulē uz solidāru līdzāspastāvēšanu un aicina uz kolektīvo iztēli, kas nepieciešama Eiropas atjaunotnei, norāda apgāda pārstāvji.

Grāmatā turpinās jau iepriekšējos darbos aizsāktais Sordē dialogs ar fotogrāfu Juri Kalniņu – grāmatā ietvertas 12 Jura Kalniņa fotogrāfijas. Grāmatas ievadu sarakstījis 12. Saeimas deputāts, kontemplācijas skolotājs Ilmārs Latkovskis. Izdevums ir divās valodās – latviski un franciski. No franču valodas latviešu valodā Sordē domas tulkojusi diplomāte un tulkotāja Kristīne Našeniece. Grāmatas latviešu valodas redaktore – Astra Feldmane, bet dizaina autors – Zigmunds Lapsa.

Grāmata izdota ar LU, Francijas vēstniecības Latvijā, Francijas Institūta Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu. Grāmatas atvēršanā piedalīsies arī tās autors Bernārs Sordē.

Sordē ir kibernētiķis, nākotnes pētnieks, pasniedzējs un mākslinieks. Aktīvi pievērsies rakstniecībai kopš 2006. gada. Pirms tam sniedzis padomus Latvijai saistībā ar iestāšanos Eiropas Savienībā, vadījis vienu no šobrīd Eiropā lielākajiem farmācijas uzņēmumiem, nodarbojies ar pētniecību Francijas indikatīvās plānošanas institūcijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti