Nacionālā romānu rakstīšanas mēneša izaicinājums - 50 000 vārdu 30 diennaktīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Otrdien, 1.novembrī, sākas Nacionālais romānu rakstīšanas mēnesis – iniciatīva, kas jau 17.gadu pasaulē un astoto gadu arī Latvijā aicina rakstītgribētājus apņemties mēneša laikā uzrakstīt grāmatu. 

Izaicinājumam var pieteikties gan rakstnieki ar pieredzi, gan tie, kuri tikai sapņo kaut ko uzrakstīt. Šādi tapuši arī vairāki romāni, kas vēlāk jau nopērkami grāmatnīcās, piemēram, Ievas Melgalves „Mēness teātris”.

Reģistrēšanās romānu rakstīšanas mēnesim un atskaites par padarīto notiek caur projekta mājaslapu www.nanowrimo.org, kur šobrīd no Latvijas jau reģistrējušies vairāk nekā 600 dalībnieku.

Laura Dreiže: Par romānu rakstīšanas mēneša izaicinājumu
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Ik nedēļu tiek rīkotas arī kopā rakstīšanas pēcpusdienas, stāsta projekta pārstāve Latvijā, rakstniece Laura Dreiže. Kopā rakstīšanas pēcpusdienas notiks trešdienās no plkst. 16.00 līdz 20.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un sestdienās no 12.00 līdz 17.00 Rīgas Centralajā bibliotēkā.

“Ļoti palīdz tā apziņa, ka tu neesi viens tāds trakais, kas sēž un raksta romānu, bet ir daudz šādu cilvēku pasaulē un tepat Latvijā,” norāda Dreiže.

Izaicinājuma mērķis ir uzrakstīt vismaz 50 000 vārdu romānu 30 dienās un naktīs, romāns var būt jebkādā žanrā, jebkādā valodā, tā ir dalībnieku izvēle.

Dreiže uzskata, ka laika apjoms ir labs un 50 000 vārdu romāna uzrakstīšana šajā laikā ir izdarāma, “tas nav ļoti viegli, bet to var paveikt”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti