Dienas ziņas

Izglītība latviešu valodā ar tulkošanas programmas palīdzību

Dienas ziņas

Dienas ziņas

LNB dāvinājumā no Ukrainas saņēmusi 120 grāmatu

Latvijas Nacionālajai bibliotēkai nodotas 120 Ukrainā izdotas grāmatas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Nacionālajai bibliotēkai 12. oktobrī nodotas 120 Ukrainā izdotas grāmatas. Šī ir Ukrainas pirmās lēdijas Olenas Zelenskas iniciatīva "Ukrainas grāmatu plaukts", kas notiek vairākās Eiropas valstīs.

Latvijas Nacionālajai bibliotēkai nodotas 120 Ukrainā izdotas grāmatas
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Attīstības departamenta direktore Katrīna Kukaine Latvijas Radio pastāstīja, ka grāmatu klāsts ir ļoti plašs un daļa no tām nonāks arī citās Latvijas bibliotēkās: "Dažas no grāmatām ir vairākos eksemplāros, ko mēs tad arī nodosim citām Latvijas bibliotēkām, kur ir lielāka ukraiņu kopiena, lielāks pieprasījums."

Dāvanu bibliotēkai pasniedza Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko. Patlaban visa pasaule apbrīno ukraiņu varonību, cīnoties pret agresoru. Savukārt grāmatas ir veids, kā saprast, kur sakņojas šī ukraiņu varonība, svinīgā pasākumā atzīmēja vēstnieks.  Tās ir grāmatas par ukraiņu vēsturi, tradīcijām un daudz ko citu.

"Tur ir gan vēstures grāmatas, gan dažādu klasiķu grāmatas. Vesela Ļesjas Ukrainkas, kas ir absolūta klasiķe, dzejas antoloģija. Arī grāmatiņas, kur iepazīt Ukrainas pilsētas, tradīcijas, kultūras mantojumu, kas ir arī angļu valodā. Tā, ka būs arī lasāms Latvijas lasītājiem. Bet pārsvarā tas ir ar domu, lai Ukrainas lasītāji – tie, kas ir patvērušies Latvijā, lai viņiem būtu grāmatas viņu dzimtajā valodā. Tāda kā saikne ar dzimteni, kamēr viņi ir pagaidām prom. Un te arī ir bērnu un pusaudžu grāmatas, kas ir nu ļoti svarīgi. Mēs ļoti daudz saņemam lūgumus tieši no bērniem un ģimenēm," skaidroja Kukaine.

Papildus tam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pašlaik ir apskatāmas vairākas tematiskas ekspozīcijas, kuras ir veltītas Ukrainas vēsturei, kultūrai un tradīcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti