Kultūras ziņas

Atklāta izstāde "Modināšana. Stāsts par hernhūtiešiem"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Iznākusi Jura Pavītola grāmata "Liecinieka spoguļportrets"

Iznākusi «Līvu» dibinātāja Jura Pavītola grāmata «Liecinieka spoguļportrets»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latviešu mūziķis, rokgrupas "Līvi" dibinātājs Juris Pavītols savas atmiņas par piedzīvoto apkopojis grāmatā "Liecinieka spoguļportrets". Tas ir stāsts par sirdsapziņu – grāmatu raksturo pats autors. Savukārt mūziķis Ingus Ulmanis uzsver, ka grāmata ir par mūsu mīļo Latviju, par patiesību, ko katrs redzam savām acīm, un "Līviem", par kuriem tiks runāts arī pēc tam, kad mūsu pašu vairs nebūs.

Grāmatas "Liecinieka spoguļportrets" atklāšanas svētki notika Liepājas vēstniecībā Rīgā. Ideju rakstīt grāmatu mūziķi iedvesmoja 50 gadu jubileja kopš grupas "Līvi" pirmā koncerta. Kā atzīst autors – grāmata ir labu un ne visai labu notikumu kompilācija. 

"Tā ideja bija uzrakstīt grāmatu par tiem laikiem un varbūt arī par šiem laikiem caur manu redzējumu. Bet nevis kā versiju, bet kā lieciniekam, kas ir piedalījies. Es uzrakstīju par dzīviem cilvēkiem, kādi mēs vēl esam tagad. Pašreiz," teic autors. "Es arī atļāvos par sevi ierakstīt, kā es kļuvu par to, kas es esmu. Un, ja zina, kā es kļuvu par to, kas es esmu, tad mans stāstījums lasītājiem būs saprotamāks."

Grāmatu papildina bagātīgs fotogrāfiju klāsts gan no paša Pavītola ģimenes arhīva, gan grupas "Līvi" bagātās koncertdzīves 50 gadu periodā. Lielākā daļa grāmatā aprakstīto notikumu saistās ar padomju laikos pieredzēto.   

Maija beigās iecerēts papildināt grāmatā rakstīto, izdodot plati ar līdz šim nekur vēl neskanējušām Jura Pavītola 70. gados sacerētām dziesmām. 

Juris Pavītols "Liecinieka spoguļportrets"
Juris Pavītols "Liecinieka spoguļportrets"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti