Iznācis Elīnas Kokarēvičas debijas stāstu krājums «Rēgi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Valodu māja" laidusi klajā Elīnas Kokarevičas stāstu krājumu “Rēgi” ar Līvas Pakalnes-Fanelli ilustrācijām, informēja izdevēji.

"Apvienojot kvalitatīvu meditatīvā stila rakstību ar daudzbalsīgu pasaules skatījumu, grāmata “Rēgi” veido neparastu un augstvērtīgu prozu, kas vienlaikus izgaismo arī noteiktu, latviešu literatūrā maz aprakstītu vidi un personāžus," vēstīts grāmatas pieteikumā.

Deviņu stāstu cikls ar maģiskā reālisma iezīmēm runā par jūtām un sajūtām, ko sieviete (vai sievietes) pieredz, atrodoties noteiktā dzīves situācijā vai saskaroties ar ārējās pasaules notikumiem un īpaši ar citiem cilvēkiem.

“Elīnas valoda ir maiga, it kā rezignēta, bet krāsaina, krāsu toņu ir skaisti pelēki, vecrozā vai violeti. Ar šīm krāsām viņa mums atklāj to, kādi tēli, rēgi, varoņi ir ap mums – runā par cilvēkiem, kuri līdz šim Latvijas literatūrā aprakstīti kā tipāži vai karikatūras. Viņa arī spēj uzrakstīt intriģējošu stāstu ar negaidītiem pavērsieniem un atrisinājumu, kā arī spēj paironizēt pati par sevi un arī par sabiedrību. Formas meklējumi nav pašmērķīgi, tie ir organiski, dažos stāstos pat nemanāmi. Tie meistarīgi savijas ar saturu un labākajos mirkļos veido patiešām neparastu literatūras pieredzi,” pastāstīja grāmatas redaktore Inga Gaile.

Stāstu krājums tapis ilgāku laikposmu – sešus gadus – un ir autores debija literatūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti