Izdots žurnālista, dzejnieka Andra Grīnberga krājums «Nemainīgs ir tikai gaišums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sācis "Latvijas Avīzes" žurnālista, dzejnieka un publicista Andra Grīnberga atziņu, atskārsmju, dzejoļu krājums “Nemainīgs ir tikai gaišums”, informēja izdevniecības "Latvijas Mediji" pārstāvji.

“Šādu grāmatu nav iespējams sarakstīt, ikdienišķi piesēžoties pie baltas lapas, kuru tagadējos laikos aizvieto dators. Pārdomas, atziņas, atskārsmes un dzejoļi atnāk, piedzimst, piesakās un krājas pamazām. Tāpat kā rakstīta palēnām, tā šī grāmata arī lasāma,” par darbu atzīmē rakstniece Māra Svīre. “Andris Grīnbergs piedāvā katru rindu kopā ar autoru pārdomāt, prātā pārcilāt. Varbūt esot vienisprāt, varbūt iebilstot. Būs rindas, kuras liksies kā lasītāja paša izdomātas, tikai skaidrāk pateiktas, būs sentimenta pieskāriens, kas daudzus aizkustinās, bet citiem patiks, ka autors novērojis: “Reizēm likteņa labvēlība / savā vietā atsūta / likteņa ironiju.” Jā, tuvas nianses atradīs arī ironijas un paradoksu cienītāji.”

Andris Grīnbergs par žurnālistu strādā kopš 1958. gada, 1975. gadā iestājies Latvijas Žurnālistu savienībā. Viņa pirmais dzejolis “Žetonu vakarā” publicēts laikrakstā 1957. gadā. Iznākuši dzejoļu krājumi “Akotainā laime” un “Zaļām debesīm pieskarties”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti