Ekskluzīvs Šekspīra darbs nonāk izsolē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmo reizi 20 gadu laikā atkal pārdošanā nonācis leģendārais dramaturga Viljama Šekspīra “Pirmais foliants”. Tas ir daļa no 1623. gadā drukātās lugu kolekcijas.

“Pirmais foliants” tika izdots septiņus gadus pēc Šekspīra nāves, un tajā iekļautas 36 viņa lugas. To skaitā ir arī “Makbets”, “Jūlijs Cēzars” un “Divpadsmitā nakts”.

Pasaulē ir 236 “Pirmā folianta” kopijas, bet tikai sešas no tām ir pilnīgas. Pilnīgie eksemplāri pieder privātiem kolekcionāriem.

Šogad vienu no tiem pārdos “Christie's” izsolē Ņujorkā. Pat tiem, kas pieraduši ikdienā tirgoties ar retām grāmatām, šis eksemplārs liekas kas īpašs.

''Christie's'' pārstāve Margrēta Forda skaidro:

““Pirmais foliants” izceļas. Tas ir fenomens. Daļēji tas saistīts ar tā tekstu un to, ka tas ir Šekspīrs. Viņš uzrunā visa vecuma cilvēkus un dažādas kultūras.

Līdz ar to “Pirmā folianta ” pilnā kopija jebkurā gadījumā būs īpašs notikums izsolē.”

“Pirmo foliantu” sastādīja Šekspīra draugi un bijušie aktieri. Tiek uzskatīts, ka teju 18 lugas varēja iet zudumā, ja tās netiktu apkopotas vienā grāmatā. Nav gan iespējams paredzēt, pie kā nonāks “Pirmais foliants” pēc ''Christie’s'' izsoles.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti