Kultūras ziņas

Iznāk Agneses Reķes pasaka lieliem bērniem 100 stāstos

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Jāņa Elsberga dzeja apkopota krājumā "Bez variantiem"

Pārpalikumi no depresijas epizodēm – Jāņa Elsberga dzejas krājums «Bez variantiem»

Dzejnieks un tulkotājs Jānis Elsbergs lasītāju vērtējumam nodevis savu piekto dzejoļu krājumu "Bez variantiem". Tajā apkopoti pēdējos 14 gados tapuši dzejoļi. Krājums laists klajā izdevniecībā "Aminori".

Es gribēju šos dzejoļus publicēt, lai tiktu beidzot no tiem vaļā un varētu dzīvot tālāk! Tā par savu jaunāko dzejoļu krājumu "Bez variantiem" saka dzejnieks un tulkotājs Jānis Elsbergs. Grāmatas nosaukums izvēlēts kā apzīmējums dzīves situācijas izvēlei, un tajā apkopoti pēdējos 14 gados tapuši dzejoļi.

"Sarakstītais ir depresijas epizožu laikā ļoti lielā mērā likvidēts. Te ir tādi kā pārpalikumi. Kādi 10 procenti no tā, ko es esmu tajos 14 gados sarakstījis. Likās, ka tas ir jāapkopo un kaut kāds punkts jāpieliek tam periodam. Nu tas ir izdarīts," atklāj dzejnieks Jānis Elsbergs.

 

Aspazijas poēma "Saules dēls" un Jāņa Elsberga dzejas krājums "Bez variantiem"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Krājuma redaktors ir sens dzejnieka draugs Guntars Godiņš, savukārt starp dzejas rindām skatāmas Annas Aizsilnieces ilustrācijas.

"Man īsti nebija, ko darīt, jo ļoti interesanti un ļoti labi būt redaktoram dzejniekam, kas māk un prot, un raksta," teic krājuma redaktors, dzejnieks un tulkotājs Gundars Godiņš.

Krājuma atklāšanas svētkos dzeja skanēja Elsbergam tik mīļās blūza mūzikas pavadījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti