Kultūras ziņas

Latviski dublētas filmas Daugavpilī nav iecienītas

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Ingas Gailes dzeja par karu, Dievu, valodu un mīlestību

Iznāk Ingas Gailes dzejas krājums «un varbūt ka mēs visi izdzīvosim»

Nācis klajā dzejnieces un prozaiķes Ingas Gailes dzejoļu krājums "un varbūt ka mēs visi izdzīvosim", informēja izdevniecības "Dienas Grāmata" pārstāvji.

Jaunajā dzejas krājumā iekļauti dzejoļi, kas sarakstīti laikā kopš 2022. gada 24. februāra. Vairākos dzejoļos nolasāmas tiešas alegorijas par Krievijas karadarbību Ukrainā, mēģinot atrast poētisku valodu, kā par to runāt. Citi krājuma dzejoļi meklē metaforas un veidu, kā runāt par pasaules varmācību plašākā nozīmē, atklājot, ka konkrētu valstu īstenotā karadarbība ir kulminācija sabiedrības struktūras izveides kļūdām, teikts krājuma pieteikumā.

"Arī šajā krājumā, līdzīgi kā citos autores krājumos, valda feministisks naratīvs. Vairākos darbos risinātas attiecības ar Dievu, kas ir krājuma caurviju motīvs. Dzejniece sarunājas, lamā, noliedz Viņu un meklē iespēju izlauzties ārpus Dieva vīrišķā tēla. Inga Gaile, apzinoties, ka ceļš pie vīriešu pasaules Dieva ir piegruvis pilns ar sabombardētu māju un dzīvju drupām, meklē jaunus vārdus un iespējas runāt par to caur sievietes juteklisko, ķermenisko pieredzi," raksta izdevniecības pārstāvji.

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Grāmatas māksliniece Elīna Brasliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti