«Balsis pār jūru» – iznākusi monogrāfija par rakstnieku Gunaru Janovski

Klajā nācis sērijas "Es esmu…" darbs — Ingunas Daukstes-Silasproģes monogrāfija "Balsis pār jūru" — par latviešu rakstnieku, dzejnieku un mākslinieku Gunaru Janovski (1916–2000), informēja izdevniecībā "Dienas Grāmata".

"Rakstnieks ne reizi vien atzinis, ka darbos ir izdzīvojis savu dzīvi dažādos variantos un iespējās, ka nav varējis uzrakstīt neko, kam pats nav bijis līdzdalībnieks vai vērotājs. Tā ir Janovska prozas būtiska iezīme, un tajā saskatāms arī viņa prozas spēks — dzīvot ar savu laiku un izdzīvot savu laiku, meistarīgi savas dzīves pavedienus saaužot ar literāro varoņu dzīvi," par Janovski un viņa darbiem sacīja grāmatas autore, literatūrzinātniece un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta vadošā pētniece, filoloģijas doktore Inguna Daukste-Silasproģe.

"Ar interesi lasāms pētījums, kas ne tikai padziļinās izpratni par Gunara Janovska biogrāfiju un daiļradi, par trimdas psiholoģisko situāciju un 20. gadsimta notikumiem, bet arī veidos tradicionālās latviešu literatūras un trimdas literatūras, Latvijas un Anglijas vides satuvinājumu," monogrāfiju novērtēja literatūras zinātniece, filoloģijas doktore Zanda Gūtmane.

Grāmatas mākslinieks ir Jānis Esītis, un tā tapusi ar ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Par projektu "Es esmu..."

2018. gadā izdevniecība "Dienas Grāmata" sāka darbu pie jauna latviešu literatūras lielprojekta "Es esmu...".  Jaunajā sērijā kopumā iecerēti 26 jauni darbi: 13 romāni un 13 monogrāfijas par latviešu literatūras klasiķiem. Jaunais projekts "Es esmu…" paredz sērijas "Mēs. Latvija, XX gadsimts" turpinājumu, arvien aktivizējot sociālo atmiņu, vēstures apzināšanu, tās izpēti un izpratni, fokusējoties uz personības būtību, individuālajām izvēlēm, intelektuāļa atbildību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti