Žurnāla «Punctum» festivāls būs veltīts izcilās modernisma dzejnieces Montas Kromas simtgadei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Literatūras un filozofijas interneta žurnāls “Punctum” jau trešo reizi maija beigās organizēs literatūras festivālu, kas šogad būs veltīts spilgtai latviešu modernisma dzejniecei Montai Kromai, informēja “Punctum” pārstāvji.

Lai gan dzejniece Monta Kroma (1919–1994) ir viena no novatoriskākajām modernisma dzejas pārstāvēm un, iespējams, nozīmīgākā 20. gadsimta urbānās dzejas autore latviešu literatūrā, mūsdienās viņas daiļrade ir maz pētīta un aktualizēta. Tāpēc žurnāls “Punctum” no 20. līdz 30. maijam piedāvās plašu viņai veltītu pasākumu programmu.

Festivāla kulminācijā norisināsies starpdisciplināra pastaiga “Montas nakts” ar Māras Ķimeles režisētu dzejkoncertu, kurā piedalīsies aktieri Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Jana Čivžele, mūziķe Alise Joste, grupas “Sigma”, “Zāle”, “Ezeri” un “Jūk”.

“Punctum festivālā. Monta. Tu. Monta. Es.” notiks arī krājuma “Monta Kroma. Re:” atklāšanas lasījumi, kurā mūsdienu autori iepazīstinās ar dzejoļiem, kas tapuši, iedvesmojoties no Kromas daiļrades, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta rīkotā konference “Monta Kroma un padomju literatūra”, kā arī eseju lasījumi par modernisma aktualitāti mūsdienās, Latvijas un Lielbritānijas sadarbības projekts ''Divu pilsētu stāsti'', pašmāju un ārvalstu prozas un dzejas lasījumi.

Festivāla atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, Britu padome Latvijā, ''Rixwell Hotel'', Baltijas autoru oficiālais pārvadātājs ''Lux Express''.

Sadarbības partneri: LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, Raiņa un Aspazijas māja, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Latvijas Mākslas akadēmija. Festivāla vizuālās identitātes autors: Aleksejs Muraško.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti