Valdība apstiprina programmas «Latvijas skolas soma» finansējuma sadalījumu 2022. gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Otrdien, 22. februārī, Ministru kabinets apstiprināja noteikumus, kas nosaka kultūrizglītības programmas "Latvijas skolas soma" mērķi un finansējuma sadalījumu programmas īstenošanai 2022. gadā.

Kā informēja programmas "Latvijas skolas soma" pārstāve Inga Bika, finansējums tiek piešķirts izglītības iestāžu dibinātājiem, lai nodrošinātu, ka vairāk nekā 200 000 Latvijas skolēni katrā mācību semestrī varētu iepazīt Latvijas kultūras un mākslas norises.

Programmā "Latvijas skolas soma" finanšu līdzekļus proporcionāli skolēnu skaitam saņem izglītības iestāžu dibinātāji – pašvaldības, ministrijas, biedrības, nodibinājumi un uzņēmumi, kas īsteno pamata un vidējās vispārējas un profesionālās, t. sk. speciālās izglītības programmas.

Sadalot finansējumu, tiek ņemts vērā skolēnu skaits 2021. gada septembrī un lietots Ministru kabineta noteikumos norādītais reizinātājs. Tā kā šogad programmai piešķirtais finansējums ir 2,5 miljoni eiro (iepriekš 3,5 miljoni eiro gadā), reizinātājs pirmajā pusgadā ir 6 eiro, otrajā pusgadā – 4 eiro. Nākamajos gados programmas finansējums atkal plānots 3,5 miljonu eiro apmērā.

Programmas saturu veido daudzveidīgas, profesionāli veidotas kultūras norises (mūzikā, teātrī, dejā, cirkā, vizuālajā mākslā, kino, arhitektūrā, dizainā, materiālajā un nemateriālajā kultūras mantojumā, literatūrā un grāmatniecībā), ko piedāvā valsts un pašvaldību, kā arī neatkarīgās kultūras institūcijas un radošie profesionāļi.

Valsts finansējums paredzēts, lai segtu kultūras norišu ieejas maksu un biļešu izdevumus, piekļuves maksu digitālajām norisēm, transporta izdevumus, kā arī maksu par kultūras norises pakalpojuma nodrošināšanu (pakalpojuma sniedzēja personāla atlīdzība, tai skaitā autoratlīdzība, tehniskās un transporta izmaksas).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti