Rundāles pilij lielas ieceres parka attīstībā; meklē Parka nodaļas vadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rundāles pils muzejs iecerējis attīstīt vērienīgo parku, kurā ietilpstošais baroka stila franču dārzs uzskatāms par ievērojamāko vēsturisko dārzu Baltijā. Tādēļ muzejs meklē Parka nodaļas vadītāju, kura pienākumos būs attīstīt tādas nākotnes ieceres kā siltumnīcas, pastaigu vietas mežaparkā un vēl viens vēsturiskais ābeļdārzs.

Rundāles pils muzeja direktore Laura Lūse
00:00 / 00:38
Lejuplādēt
Pašlaik ap Rundāles pils parku top mūra žogs, kas vēsturiski pasargājis to no Zemgales līdzenumu vējiem. Rundāles pils muzeja direktore Laura Lūse pastāstīja, ka Parka nodaļas vadībā tiek meklēts vienlaikus vizionārs un praktiķis, kuru aizrauj vēsturiskie dārzi.

 

"Nākotnē mēs esam iecerējuši veidot siltumnīcu kompleksu, kur pārziemināt mūsu augus un audzēt stādus. Tas būs parka rietumu pusē. Savukārt austrumu pusē ir doma veidot vēl vienu vēsturisko ābeļdārzu, kas atbilstu hercoga Pētera laika dārzam, kas tur tika ierīkots. Tajā būtu ne tikai kolekcijā esošās ābeļu šķirnes, bet arī persiki un aprikozes, kas tur kādreiz ir auguši, kā arī oranžērija, kas būtu pieejama apmeklētājiem dažādiem pasākumiem un svinībām. Tur varētu izglītoties arī par garšaugiem un dažādiem citiem 18. gadsimta augiem," teica Lūse.

Līdzās Parka nodaļas vadītājam Rundāles pils muzejā pašlaik ir vēl divas būtiskas vakances – tiek meklēts galvenais krājuma glabātājs un ēku sistēmu inženieris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti