Kultūras ziņas

Latvijas Televīzija piedalīsies tālmācībā

Kultūras ziņas

Arī mūziku apgūst attālināti

"Rokas nomazgāji?" – apmeklētājiem slēgta izstāde

«Rokas nomazgāji?» – apmeklētājiem slēgta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izstāde par roku higiēnu būtu aktuāla jebkurā laikā, tomēr šodien tās apmeklējums būtu jo īpaši vērtīgs. “Rokas nomazgāji?” – tāds ir izstādes nosaukums Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, kur eksponētas ziepes, mazgāšanas līdzekļi un informatīvie materiāli, kas pēdējā gadsimta laikā ir aicinājuši cilvēkus mazgāt rokas, lai izsargātos no baciļiem un vīrusiem.

Aktuāla, bet diemžēl pagaidām apmeklētājiem slēgta izstāde Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā stāsta par roku tīrību no 19. gadsimta beigām līdz mūsdienām.

Kā liecina plakāti, tā ir aktuāla tēma ne tikai bērniem.

Cilvēks ar rokām sejai pieskaroties vidēji 23 reizes stundā.

Tādēļ, lai mikrobi nenonāktu mutē vai acīs, rokas ir kārtīgi jānomazgā. Īpaši pēc tualetes apmeklējuma. Par to atgādina gan izstādē redzamie plakāti, gan tualetes papīru iepakojumi un naktspodi.

Muzejs izstādi sāka gatavot vēl pagājušajā gadā, un visai pravietiski tās atklāšana un īslaicīga slēgšana trāpījās pašā aktuālākajā roku mazgāšanas laikā. Izstādi plānots slēgt septembrī, bet šobrīd daļa no tās eksponātiem ir aplūkojami Medicīnas vēstures muzeja mājaslapā un “Facebook” vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti