Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministru Gunti Belēviču

Rīta Panorāma

Kā stiprināt imunitāti?

Intervija ar Kristianu Skotu un Māri Briežkalnu

«Rīgas ritmu» rīkotājs Māris Briežkalns: Lielākā kļūda ir PVN diferencēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vislielākā kļūda ir pasākumu biļetēm piemērojamā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) diferencēšana, uzskata festivāla “Rīgas ritmi” rīkotājs, mūziķis Māris Briežkalns.  “Ja maksājam nodokļus, tad maksājam visi,” Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” uzsver Briežkalns.

“Mēs jau 20 gadus no darba brīvajā laikā organizējam festivālu “Rīgas ritmi” un daudzus citus pasākumus. Faktiski visā šajā stāstā mani uztrauc tikai viens, – ja maksājam nodokļus, tad maksājam visi. Tas nozīmē, ka darām tā, lai visi maksā nodokļus. Vienalga vai tie būtu pieci, divdesmit viens vai piecpadsmit procenti,” norāda Briežkalns.

“Manuprāt, šobrīd vislielākā kļūda ir diferencēšana, ka viens maksā, bet cits nemaksā,” saka mūziķis.

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta komisijas deputātus otrdien, 24.novembrī, pie Saeimas nama sagaidīja vairāki desmiti mūziķu un pasākumu rīkotāju, kuri bija sapulcējušies, lai protestētu pret plānotajiem grozījumiem likumā „Par pievienotās vērtības” nodokli.

Grozījumi, kas stāsies spēkā ar nākamā gada 1. janvāri paredz, ka ieejas maksa uz komerciāla rakstura kultūras pasākumiem – koncertiem, izrādēm un izstādēm – apliekama ar nodokli 21% apmērā. Šādi valsts budžetā jau nākamgad plānots iekasēt vairāk nekā trīs miljonus eiro.

Plānots, ka PVN atbrīvojums tiks piemērots tādiem kultūras pakalpojumiem (teātra un cirka izrādes, koncerti), kurus sniedz publiskas personas, kā arī privātpersonas, kuras veic tai deleģētu pārvaldes uzdevumu kultūras jomā, un sabiedriskā labuma organizācijas, kas veic sabiedriskā labuma darbību kultūras jomā.  Līdz ar to tiks nošķirtas kultūras institūcijas, kuras pasākumus rīko komerciālu mērķu sasniegšanai, no kultūras institūcijām, kuras pasākumus rīko sabiedriskā labuma darbības ietvaros un tādu kultūrpolitikas mērķu sasniegšanai, kas sniegti saskaņā ar valsts vai pašvaldības deleģētu kultūras funkciju.

“Rīgas ritmi” 24.novembrī plkst. 19 aicina uz mūzikas namu „Daile”, kur uzstāsies trompetists Kristians Skots. Savukārt 2.decembrī festivāla ziemas koncertsēriju turpinās četrkārtējais “Grammy” laureāts, sitaminstrumentālists Antonio Sančezs un “Migration”.

Trompetists, producents un komponists Kristians Skots (Christian Scott) ir divkārtējs Edisona balvas laureāts un “Grammy” balvas nominants. Kristians Skots mūzikā meklē arvien jaunas skanējuma iespējas, pētot dažādu tautu un kultūru melodijas, muzikālās formas un valodas. Balstoties uz izjūtām, viņš rada vēl nevienam mūzikas žanram nepiesaistītu stilu, džezam pievienojot un miksējot blūza, roka, funk un fusion ritmus ar sarežģītu metrāžu, klausītājiem piedāvājot ko iepriekš nedzirdētu un elpu aizraujošu. Kristians neapstājas pie esošajām iespējām, ko dod mums jau zināmie mūzikas instrumenti – sadarbībā ar uzņēmumu „Adam’s Music Instruments” viņš ir radījis pūšaminstrumentus, kas lauž vispārpieņemtos uzskatus par trompetes formu, pielietojumu un skanējumu. „The Siren” – trompetes un flīgelhorna apvienojums – un „Reverse Flugelhorn” – trompete ar reversu uzbūvi – ir tikai daži no tiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti