Plovdiva Bulgārijā kļūst par Eiropas kultūras galvaspilsētu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Bulgārijas pilsēta Plovdiva sestdien, 12. janvārī, oficiāli kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Projekta ietvaros rīkoto pasākumu devīze ir "kopā", un to organizatori cer ar kultūras palīdzību apvienot pilsētas iedzīvotājus un viesus.

Jau piektdien, 11. janvārī, Plovdivā notiks vairāki brīvdabas pasākumi, bet atklāšanas svinību kulminācija būs sestdien plānotā mūzikas gaismas un deju izrāde ar nosaukumu "Mēs esam visas krāsas". Tajā piedalīsies vairāk nekā 1500 mākslinieki no Bulgārijas un ārvalstīm.

Savukārt pārējos gada laikā plānotajos pasākumos tiks atspoguļotas četras galvenās tēmas - pilsētas tipiskās iezīmes, tās kultūras mantojums, vēsture, dzīves ritms, kā arī problēmas un stereotipi, ko Plovdiva vēlas pārvarēt.

Pasākuma rīkotāji arī atgādina, ka Plovdiva atzīta par vecāko joprojām apdzīvoto pilsētu Eiropā. Pirmās apmetnes tās teritorijā izveidotas 6 000 gadu pirms mūsu ēras, un turpmākajos gadsimtos tajā harmoniski savijās senās Romas, Grieķijas un Trāķijas kultūrslāņi.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gods šogad piešķirts arī Itālija pilsētai Matērai, taču atklāšanas pasākumi tajā notiks pēc nedēļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti