Pirmais koncerts atjaunotajā koncertdārzā «Pūt, vējiņi!» varētu notikt nākamā gada maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Maija vidū Liepājā spāru svētkus piedzīvoja topošais koncertdārzs “Pūt, vējiņi!”, kas atrodas Jūrmalas parkā. Pirmais koncerts tur varētu notikt nākamā gada maijā, bet jau šovasar ikviens varēs aplūkot leģendārās koncertestrādes “Pūt, vējiņi” pārbūves vizuālās aprises. Ir nojaukti agrāk estrādi aptverošie žogi un barjeras, kas ļaus iekļaut koncertrdārzu kopējā Jūrmalas parka teritorijā un sasaistīt ar pludmales zonu.

Pirmais koncerts atjaunotajā koncertdārzā «Pūt, vējiņi!» varētu notikt nākamā gada maijā
00:00 / 05:13
Lejuplādēt

Spāru svētkos ieradušies bija vairāki Liepājas skartie mūziķi – ģitārists Aivars Hermanis, Valdis Skujiņš no grupas “Credo” un komponists Uldis Marhilevičs. Uldis Marhilevičs saņem arī nelielu dāvanu kastīti, kurā, izrādās, ir gabaliņš no vecās koncertdārza “Pūt, vējiņi!” skatuves.

“Cik te nav dauzīts kājas. Varbūt taisni uz šo dēli!” par saņemto skatuves dēļa fragmentu sprieda Uldis Marhilevičs. Stāstot par atmiņām, kas saistās ar koncertdārzu, mūziķis atzīmēja: “Visu laiku jau liekas, ka jācenšas norobežoties no tās skaistās nostalģijas, pagātnes. Bet kad es iegāju tajā estrādes daļā, kur ir grīda, krēsli, kaut kas sakņudēja. Viss labākais, ko varēja darīt, tas ir. Ir tā pati vieta. Pilnīgi tāda sajūta, ka esi atnācis uz tiem “Pūt, vējiņiem!”, tikai viņi ir uzfrišināti. Betons, jauns jumts un tā.

Bet tā kopējā sajūta ir pilnīgi identiska. Es domāju, tas būs arī visiem tiem cilvēkiem, kas šeit ir bijuši.”

Brīdi, kad pārbūvētajos “Pūt, vējiņos!” izskanēs pirmais koncerts, gaida arī liepājnieks un mūziķis Valdis Skujiņš.

“Dievs dod veselību nodzīvot līdz tiem koncertiem, kad tie sāksies. Bet praktiski jau – kad ieiet pa vidu, liekas tas pats, tikai modernāks. Tas ir tāpat kā tu ieej kādā senākā celtnē, un tur ir bišķi forši uzlabots. Es domāju, ka viss notiksies, un man ir liels prieks par Liepāju, par to, ka ir ļoti daudz jauni mūziķi.”

Līdz koncertu sākumam gan jāgaida vismaz gads. Būvniekiem nācies arī šogad piedzīvot bargāku ziemu, kas Liepājā nav biežs viesis. Par projekta gaitu un padarītajiem darbiem stāsta SIA “Bildberg” projekta vadītājs Anars Abdulajevs: “Izaicinājums, protams, ir pandēmija. Un pati tā koncepcija – kas te ir jāuztaisa, kāds juveliera darbs te ir ieguldīts, lai dabūtu to jumtu augšā. Cilvēki cīnījās visas dienas garumā, pa sniegu, pa aukstumu, pa lietu un vēju, bet izcīnījām.

Kad sākām sākām demontāžas darbus, tad, nostājoties skatītājiem paredzētās zonas galā – es gan uz koncertiem te neesmu bijis, bet izskatījās, ka skatītājs māksliniekiem redzēja tikai čībiņas.

Tagad tā konstrukcija ir pagājusi uz augšu, tribīnes pienākušas tuvāk. No tā punkta, kas ir aizmugurējā daļā, man liekas, ka ļoti labi varēs visu redzēt un dzirdēt.”

Pateicībā par darbu būvnieku rokās nonācis Reiņa Kuncīša rokām restaurētais soliņš no leģendārajiem “Pūt, vējiņiem!”, kur ilgus gadus notika festivāls “Liepājas dzintars”, balles un koncerti. Būvlaukumā redzams, ka iespēju robežās saglabāti arī koki, kas veido Jūrmalas parka ainavu.

Jūnijā jau varēšot redzēt koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” aprises.

Par projekta gaitu šobrīd stāsta pašvaldības projekta pārstāvis Didzis Jēriņš: “Pašreiz var redzēt, ka ir jumta konstrukcijas pabeigtas. Spāres ir saliktas, vēl ir atsevišķi metāla elementi tikai jāuzliek, un tad sāksies darbi iekštelpās. Ir jāizveido arī skatītāju zāles daļas grīda, vienā pusē vēl jāpabeidz betonēt sienas. Ēka jau lēnām kļūst gatavāka, un veidojas veidols.”

Koncertdārza “Pūt, vējiņi!” atklāšana Liepājā gaidāma 2022. gada maijā. “Pūt, vējiņos!” būs 1441 skatītāju vieta. Projekta izmaksas pārsniedz 2 miljonus eiro. Koncertdārzs ''Pūt, vējiņi!'' projektēts 1961. gadā, bet pabeigts 1964. gadā. Uz skatuves notikuši neskaitāmi koncerti, kā arī leģendārais festivāls “Liepājas dzintars”, kas vārdu salikumu “Pūt, vējiņi!” padarīja par vienu no Liepājas simboliem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti