Dienas ziņas

Kuldīgas bibliotēkai dāvina spēļu galdu

Dienas ziņas

Vērtē vēsturiskā bruģa izmantošanas iespējas

Teātra laboratorija-""Radām opereti""

Operetes festivālā bērni rada operetes fragmentu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar teātra laboratoriju ''Radām opereti'' svētdien, 14. jūlijā, Ikšķilē noslēdzies trešais starptautiskais Operetes festivāls. Vairāk nekā 30 bērnu un jauniešu sešās radošajās darbnīcās kopā ar māksliniekiem iepazina šī mākslas žanra noslēpumus un radīja savu muzikālās izrādes fragmentu.

Darbs ar bērniem Operetes teātra māksliniekiem nav svešs. Arī bērnu diena starptautiskā Operetes festivāla izskaņā jau kļuvusi par tradīciju. Šoreiz sešās teātra laboratorijās mākslinieki mazos interesentus iepazīstina ar dažādajiem elementiem, kas kopā veido izrādi, un parāda, cik daudzpusīgiem jābūt šī žanra māksliniekiem.

"Bērni apgūs dažādas prasmes, cik nu mēs spējam tādā īsā brītiņā iemācīt. Jā, tas tur aiz muguras ir Pauks, kurš vienmēr man ir kaut kur aiz muguras. Viņš man motoru ir salauzis... tas īsais rezumē ir tāds, ka bērni atrādīs vecākiem, ko viņi pa šo dienu ir iemācījušies," stāsta operetes solists Kārlis Rūtentāls.

Lai paukotos un šmaukotos, mazajiem aktieriem, no kuriem daudzi vēl bērnudārznieku vecumā,  iemācīties jāpaspēj daudz. Jāapgūst deju soļi, runas prasme, dziedāšana, rekvizīti. Vajadzīgs arī grims.

"Man liekas, ka te ir ļoti plašas zināšanas un spējas vajadzīgas aktierim. Pirmkārt, noteikti te jābūt atraktīvam, kas mīl skatuvi. Mīl dejot un dziedāt, un labi jūtas jebkurā vidē," uzskata  teātra laboratorijas dalībnieces omīte Regīna Šace.

Šī pasākuma galvenais mērķis esot audzināt jaunos muzikālā teātra skatītājus, jo par spīti tam, ka  operetes teātri un tā māksliniekus jau septīto gadu praktiski kopā tur tikai entuziasms un nebeidzama mīlestība uz savu darbu, viņi joprojām tic, ka solījumi tiks pildīti un muzikālajam teātrim tomēr atkal būs savas mājas un valsts atbalsts.

"Es esmu pārliecinājusies, ka šobrīd ir ārkārtīgi spēcīga jauno mākslinieku paaudze, kas ir šī ķīla un šis pamats jeb potenciāls operetes jeb muzikālajam teātrim Latvijā," saka Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Jau vēstīts, ka trešais starptautiskais Operetes festivāls norisinājās Ikšķilē no 12.līdz 14. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti