Rīta Panorāma

8. septembrī Dailes teātrī notiks vērienīgs koncertšovs "Sweet fifty"

Rīta Panorāma

Rīgai nepieciešama moderna akustiskā koncertzāle

Latvijas Nacionālā opera un balets simtajā sezonā piedāvās daudzveidīgu programmu

Nacionālās operas un baleta direktors lūdz Dievu, lai Melbārde paliktu amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Zigmars Liepiņš vēlētos, lai kultūras ministra amatā arī pēc Saeimas vēlēšanām paliktu Dace Melbārde (Nacionālā apvienība).

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņš izteicās, ka lūdz Dievu, lai Melbārde paliktu amatā, jo citu partiju piedāvāto kultūras ministru amata kandidātu lokā vizionāru nav.

Liepiņš uzsvēra, ka gaidāmās Saeimas vēlēšanas Nacionālajai operai un baletam ir ļoti nozīmīgas, jo kapitālsabiedrība ir pakļauta kultūras ministram.

Liepiņš nekandidēs uz vēl vienu termiņu Nacionālās operas un baleta direktora amatā. Viņš stāstīja, ka teju sešu gadu laikā, vadot iestādi, izdarījis visu, kas bijis viņa spēkos. Izdevies sakārtot psiholoģisko vidi, kā arī repertuāra plānošanu. Viņš lepojās, ka uzvedumi, kurus izrāda operā, nes arī ieņēmumus. Tāpat par Latvijas operu interesējoties arī ārpus valsts robežām.

KONTEKSTS:

Liepiņš 2019.gada novembrī nekandidēs uz Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētāja trešo pilnvaru termiņu. Iestādi viņš vada kopš 2013.gada.

Pašlaik savā radošajā darbībā Liepiņš par galveno prioritāti izvirzījis Nacionālās operas simtgadei veltītu grāmatu "No skices līdz izrādei", kas aptvers simt gadus tās tērpu un skatuves dekorāciju veidošanā un ko plānots izdot šī gada 16.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti