Kultūras ziņas

"Maiņa" – viena diennakts taksista dzīvē

Kultūras ziņas

(Ne)redzamās autores Rīgas pieturvietās

Pasniegta Cimzes balva

Mūzikas akadēmijā godina Cimzes balvas laureātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā svētku gaisotne – tur godināja Cimzes balvas laureātus. Pedagoga, tautasdziesmu vācēja, latviešu kormūzikas pamatlicēja Jāņa Cimzes vārdā nosaukto apbalvojumu pasniedza pedagogiem par izcilu ieguldījumu kultūrizglītībā. Šogad balvu ieguva Saldus Mākslas skolas ilggadējā direktore un skolotāja Vēsma Krūmiņa un Emīla Dārziņa Mūzikas skolas vijoles spēles pedagogs Romāns Šnē.

Ceturtdien, 17. septembrī, Mūzikas akadēmijā svin atzinības svētkus. Ar Cimzes balvu tiek godināti izcilākie kultūrizglītības nozares skolotāji.

Cimzes balva ietver sevī Goda diplomu, naudas balvu un greznu piemiņas velti – simbolisku ozolkoka rādāmkoku ar misiņa apkalumu.

Cimzes balva arī ilggadējai Saldus Mākslas skolas direktorei un plastiskās mākslas skolotājai Vēsmai Krūmiņai par talantu un sirdsdarbu 35 gadu garumā. Viņa nevarēja ierasties, bet balvu viņai nodos kolēģe Evika Zaborovska.

Mūzikas akadēmiju pildīja arī svētkiem saposti jaunieši, kuri saņems Kultūras ministrijas apbalvojumu par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs, mākslas, mūzikas, dizaina nozarēs.

Līdzās 46 jauniešiem novērtēti arī 46 pedagogi un koncertmeistari. Kultūras ministrijas apbalvojumu no kultūras ministra Naura Puntuļa (Nacionālā apvienība) rokām saņem skolnieki un skolotāji no 18 Latvijas kultūrizglītības iestādēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti