Maijs – radošās darbības nedēļas «radi!2016» notikumu kulminācijas mēnesis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

12.maijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) tika atklāta radošās darbības nedēļa „Radi!2016”, akcentējot šī gada tēmu – „Dizaina pēdas nākotnē”.

Projekts norisinās jau sesto gadu un tā ietvaros iedzīvotāji ir aicināti realizēt jaunrades idejas sadarbībā ar dažādām radošajām industrijām. „Radi!2016” programmu veido diskusijas, semināri, radošās darbnīcas, domnīcas un citas kopā radīšanas formas.

Līdz 25.aprīlim, piesakoties projekta mājaslapā, ikvienam interesentam, neformālai iedzīvotāju grupai, iestādei, organizācijai vai uzņēmumam bija iespēja programmā līdzdarboties.

„Mēs radījām vīziju par to, kāda Latvija būs pēc 10, 50 un 100 gadiem, jo vēlējāmies noskaidrot kā šodienas domas, idejas un rīcība spēj ietekmēt Latvijas nākotni,” pavēstīja izziņu kartes „Dizaina pēdas” autore Aija Freimane.

Savukārt par to, kādu Latviju iecerēts redzēt nākotnē, vairāk komentēja kultūras ministre Dace Melbārde: „Mēs vēlamies, lai Latvija kļūst par vietu, kurā satiekas cilvēki ar kopīgām interesēm, kur tiek radītas un attīstītas uz dažādām auditorijām vērstas vērtības. Vēlamies, lai Latvija veidojas kā vieta, kurā ir daudz iespēju aplūkot un arī radīt lietas, kas citviet izzūd, bet šeit joprojām ir svarīga un visiem pieejama sastāvdaļa.”

Melbārde arī uzsvēra, ka 2016.gadā uzmanība tiek vērsta uz muzeju izaugsmi Latvijā, jo tie ir kļuvuši par koprades telpām, kas ir nozīmīgs resurss radošo industriju attīstībā.

„Radi!2016” ietvaros tika organizēta arī „Stāstu darbnīca”, kurā ārzemju studentiem bija iespēja izteikt savas domas par dzīvi un ikdienu Latvijā. Studenti bija atzinuši, ka Latvijā ir vislabākais interneta tīkls, pat salīdzinot ar tādām augsti attīstītām valstīm kā Koreja un Japāna, kā arī sabiedriskais transports esot lēts un ērts. Savukārt kāds students no Francijas apgalvojis, ka latvieši ir garāki un skaistāki par vidējo pasaules iedzīvotāju, piedevām, ļoti labi pārzina angļu valodu. Tiek pieminēti arī puiši no Čehijas, kuri stāstījuši, ka Latvijā izteikti jūtams patriotisms un spēcīga identitāte, cilvēki ir strādīgi un apkārt ir skaista, neskarta daba.

Kā vēlējumu ārzemju studenti latviešiem ieteikuši vairāk smaidīt un sveicināties vienam ar otru. Kā izrādās, reizēm tas mēdzot piemirsties. 

Radošās darbības nedēļas „Radi!” ietvaros izceltas tiek Rīgas kopā strādāšanas un radīšanas telpas, kuras interesentiem iespējams apmeklēt 19. un 20.maijā saskaņā ar katras konkrētās vietas noteiktajiem laikiem vai pieteikšanās nosacījumiem, kas meklējami “Radi!” mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti