Kultūras ziņas

NT jaunākā pirmizrāde rada jautājumus skatītājos

Kultūras ziņas

Aizliegtā Žanna d’Arka jaunajā Jaunatnes teātrī

Sākas radošuma nedēļa "radi!2015"

Atklāta radošās darbības nedēļa «Radi!2015»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar starptautisku konference par audiovizuālo mediju tirgu, diskusiju semināru par mijiedarbību un sadarbību Rīgas arhitektūrā un "Nakts kompetenču tirgu" sākusies radošās darbības nedēļa "Radi!2015", kas norisināsies no 9. līdz 15.martam.

"Radošās un kultūras industrijas, izglītība, inovācijas, zināšanu ekonomika un radoša pārvaldība - tas viss raksturo sociālo kustību "Radi!2015", kas jau piekto gadu aicina izzināt, parādīt un apzināties Latvijas radošuma iespējas, radot un darot. Šogad īpaši akcentēsim radošo industriju kompetenču pārneses nozīmību citās sabiedrībai nozīmīgās jomās," norāda "Radi!2015" projekta vadītāja Lilita Sparāne.

9. un 10.martā Rīgā radošās darbības nedēļas "Radi!2015" pasākumu ciklā norisināsies starptautiska konference "Eiropas audiovizuālo mediju tirgus stiprināšana - eiropeiskās identitātes attīstībai", kurā piedalās mediju eksperti un politikas veidotāji, mediju regulatori un citi interesenti. Konferences mērķis ir veicināt diskusiju par iespējām stiprināt Eiropas audiovizuālo mediju tirgu, lai efektīvāk reaģētu uz tehnoloģiju attīstības, pieaugošās konkurences un mainīgo lietotāju paradumu radītajiem izaicinājumiem.

Šogad radošās darbības nedēļa "Radi!2015" veidos vienojošu platformu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūrpolitikas un radošo industriju tematiskā virziena īstenošanai, akcentējot Latvijas prezidentūras prioritārās vērtības jeb trīs "i" - iesaistīšanās, izaugsme un ilgtspēja. Dažādos notikumos un pasākumos piedalīsies augsta līmeņa Latvijas un ārvalstu radošo industriju un dizaina domāšanas eksperti.

Viens no radošās darbības nedēļas "Radi!2015" partneriem - Gētes institūts Rīgā - sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu, Šveices vēstniecību, Rīgas pilsētas arhitekta biroju un Rīgas urbāno organizē diskusiju semināru "Mijiedarbība un sadarbība (Rīgas) arhitektūrā", kurā piedalīsies un savā redzējumā dalīsies vadošie nozares eksperti. Diskusijās tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par mājīguma radīšanu pilsētā, "trešo vietu" atdzīvināšanu, arhitektu un sabiedrības lomu un mijiedarbību.

Lai veicinātu savstarpējo informācijas apmaiņu, dalīšanos kompetencēs un pieredzē ar citiem jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem un radošo industriju pārstāvjiem, jauno uzņēmēju centrs, "TechHub Riga" un Dānijas Kultūras institūts aicina piedalīties neformālā vakara pasākumā "Nakts kompetenču tirgus", kas notiks 9.martā plkst. 18.30 "TechHub Riga". Pasākumā būs iespēja tikties ar "Creative Business Cup" dibinātāju Rasmusu Vinstedu Tčerningu no Dānijas un uzzināt par kādu īpašu konkursu, gan piedalīties "Speed dating" jeb "Randiņu sesijā", kuras īpašais formāts paredz iespēju vakara gaitā iepazīties un diskutēt neformālā gaisotnē par projektiem, mainīties ar kompetencēm, dalīties pieredzē un iedvesmoties no dzirdētā.

Semināra "Vai nākotnes dizaina tendences ietekmē šodienas uzņēmējdarbību? Kā tās iespējams paredzēt un kā tām ļaut strādāt jūsu labā?", kas notiks 10.martā plkst. 8 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, mērķis ir parādīt, kā rodas tendences, kāpēc tās ir svarīgas un kā tās iespējams prognozēt. Seminārā piedalīsies un savā pieredzē dalīsies viens no vadošajiem nozares ekspertiem Stefans Nilssons.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijā 10.martā plkst. 9.30 radošo nozaru studenti, nozares pārstāvji un citi interesenti ir aicināti apmeklēt Radošo reklāmas darbnīcu, lai uzzinātu vairāk par darbu reklāmas nozarē, reklāmas kampaņas idejošanu un koncepcijas izstrādi.

Arhitektūras, jaunāko tehnoloģiju starpdisciplinārās sadarbības iespējas, "upcycling" un dabai draudzīga dzīvesveida īstenošana pilsētvidē tiks aktualizētas radošo industriju forumā "Creative showcase", kas notiks 10.martā plkst. 11 Spīķeru kvartālā.

Radošās darbības nedēļa "Radi!" Rīgā un visā Latvijā notiek piekto gadu. Tās iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā. Plašāka informācija pieejama radošās darbības nedēļas "Radi!" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti