Kultūras ziņas

Gleznas, rotas un skulptūras Cēsīs

Kultūras ziņas

Mariss Jansons šovasar atceļ visus koncertus

Viļņā koncertzāli plāno uzcelt 2023. gadā

Lietuva – soli tuvāk Nacionālajai koncertzālei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kamēr mūsu valstī atkal esam atgriezušies pie diskusijām, būt vai nebūt nacionālajai koncertzālei vai varam to atļauties, un vēl aizvien nespējam vienoties par labāko atrašanās vietu, kaimiņi, lietuvieši, jau noteikuši provizorisko savas Nacionālās koncertzāles atklāšanas laiku un šobrīd rit pēdējās arhitektu ideju konkursa dienas.

Koncertzālei valdība un pašvaldība jau atvēlējusi konkrētu naudas summu un to plānots uzcelt līdz 2023. gadam, kad pilsēta svinēs 700. jubileju. Kaimiņi cer, ka koncertzāle kļūst ne tikai par Lietuvas, bet visas Baltijas reģiona kultūras simbolu.

Mūsu dienvidu kaimiņi, lietuvieši, lēmuši, ka viņu Nacionālā koncertzāle atradīsies pašā Viļņas sirdī – 30 metrus augstajā Taura kalnā. Lai arī apspriestas arī citas alternatīvas, argumenti par labu vietai ar senu vēsturisko fonu izrādījušies pārliecinošākie.

Par to, ka taura kalnam jākļūst par visas Lietuvas kultūras centru, jau pirms vairāk nekā 100 gadiem runāja mūsu kaimiņvalsts atmodas tēvs Jons Basanavičs un citi intelektuāļi. Un pēc šī brīža aplēsēm šajā vietā 2023. gada decembrī saviem apmeklētājiem durvis vērs jaunā Viļņas vizītkarte – Nacionālā koncertzāle ar ambīciju kļūt par pasaulslavenu Eiropas kultūras kalvi.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti