Ko nepalaist garām šonedēļ? Iesaka «Kilograms kultūras» žūrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētku nogurdinātajiem, iedvesmotajiem un neskartajiem piedāvājam kultūras pieturpunktus šonedēļ, ko sagatavojusi "Kilograma kultūras" žūrijas pārstāve Justīne Savitska.

Antropoloģiska diskusija "Bolderājā"

Kāpēc cilvēki rīkojas tā, kā tie rīkojas? Saruna par ātro kredītu izmantošanu, precīzāk – veidu, kā runājam par cilvēkiem, kuri nespēj aizņēmumus atmaksāt. 11. jūlijā kafe-grāmatnīcā "Boderāja" diskusiju ievadīs ekonomikas antropoloģijas pētnieks Andris Šuvajevs. Ar pētnieka kritiku par primitīvajiem secinājumiem un nejūtību pret sociālo krīzi var iepazīties šeit.

Ērģeļmūzika Latgalē

Astoņi koncerti katoļu un luterāņu baznīcās Latgalē – 13. jūlijā sākas Latgales ērģeļu dienas. Latvijas un ārvalstu mūziķi uzstāsies Aglonā, nakts koncertā Stirnienē, arī Krustpilī, Viļakā, Rogovkā, Preiļos, Malnavā un Rēzeknē. Festivāla īpašie viesi – ērģelnieki Ilze Reine, Aigars Reinis un Lielās Mūzikas balvas laureāts, trompetists Jānis Porietis. Ziedojumos savākto naudu arī šogad izmantos Kārsavas katoļu baznīcas ērģeļu restaurācijai.

Laikmetīgā māksla Rīgā

"Viss bija mūžīgs, līdz pārstāja tāds būt." Braucot uz jūru vai atpakaļ mājās, piestājiet Dubultu mākslas stacijā. Tas ir viens no punktiem, kur sākt vai turpināt savu ekspedīciju Rīgas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē RIBOCA. Aiz klamzīgā darba nosaukuma "Sensorijs: Ķermeņa reakciju palēnināšanas un jaunas maņu politikas laboratorija" ir dzīvas maņas un miesa.

Kartupeļpalmu mūzika botāniskajā dārzā

Ar asprātīgo saukli "Atveras, kad citi aizveras" uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī braukt sauc vienas nakts festivāls "Kartupeļpalma". 14. jūlijā no deviņiem vakarā līdz pieciem rītā botāniskajā dārzā spēlēs Židrūns, JŪK, Rīgas Modes, Spāre, Inokentijs Mārpls, Apēdājs, Baložu Pilni Pagalmi, Ozols & Tehnikums, Bērnības milicija un repere VIŅA.

Ieskatieties arī "Kilograma kultūras" mājaslapā, iepazīstiet balvas nominantus un žūrijas komentārus!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti