Kasparam Znotiņam un Sigvardam Kļavam pasniegs Žaņa Katlapa balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2. decembrī plkst. 17.00 Jaunmoku pilī piekto reizi tiks pasniegta Tukuma novada iedibinātā Žaņa Katlapa balva. Šogad to saņems Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš un Latvijas Radio kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava.

Kaspars Znotiņš balvu saņems par izcilu ieguldījumu aktiermākslā. Tukuma novads māksliniekam ir īpaši pateicīgs par Ziedoņa lomas atveidojumu izrādē “Ziedonis un Visums”, tādējādi aktualizējot dzejnieka, kas cieši saistīts ar Tukumu, ideju aktualitāti mūsdienu Latvijā.

Savukārt Sigvards Kļava Katlapa balvu saņems par izcilu novatorismu koncertizrādes žanra iedzīvināšanā Latvijas kultūrtelpā, jo īpaši projektā “Latvijas gredzens”.

Balvu, kas laureātiem tiks pasniegta, veidojis mākslinieks – kalējs Gints Haņeckis no Tumes pagasta, kas ir arī aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa dzimtā vieta.

Žaņa Katlapa balvu iepriekš saņēmuši: dzejniece Māra Zālīte, aktrise, režisore Ināra Slucka, rakstnieks un dramaturgs Harijs Gulbis, režisors Alvis Hermanis, rakstniece un dramaturģe Inga Ābele, režisore Māra Ķimele, režisors Viesturs Kairišs, kā arī aktrise Guna Zariņa. 

Balvas pasniegšanā 2. decembrī piedalīsies Rīgas Biržas vīru koris (diriģents Kaspars Vēvers), Tumes jauktais koris (diriģents Rūdolfs Bacāns), flautists Andis Klučnieks un pianiste Elīza Apine. Uz notikumu aicināti visas labas gribas interesenti, teātra un mūzikas draugi. Ieeja pasākumā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti