Izsludināta pieteikšanās Kultūras mantojuma gada balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija izsludinājusi pieteikšanos "Kultūras mantojuma gada balvai 2015".

Kultūras mantojuma gada balva tiks piešķirta par ieguldījumu Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā laikā no 2013. līdz 2015.gadam piecās nominācijās: "Kultūras mantojuma izpēte", "Kultūras mantojuma popularizēšana", "Kultūras mantojuma restaurācija", "Labākais kultūras pieminekļa saimnieks" un "Lielā gada balva kultūras mantojumā".

Pieteikumu pieņemšanas termiņš ir 3.jūlijs. Pieteikumus vienā eksemplārā, aizpildot pieteikuma anketu un sniedzot informāciju par kandidātu atbilstoši nolikumam, jāiesniedz personiski vai pa pastu Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā. Plašāka informācija par pieteikšanos atrodama inspekcijas mājaslapā.

Kultūras mantojuma gada balva tiek pasniegta kopš 2003.gada. Tas ir vienīgais valsts apbalvojums kultūras mantojuma nozarē. Tās mērķis ir sniegt atzinību gan individuālam veikumam, gan organizācijām, kas darbojas kultūras pieminekļu saglabāšanas jomā, īstenojot dažādas aktivitātes, tādējādi novērtējot arī to veikumu, kas ikdienā netiek pietiekami novērtēts. Vienlaikus balvas pasniegšana uzsver kultūras mantojuma nozari kā nozīmīgu jomu Latvijas kultūras un sabiedriskajā dzīvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti