Deputātus interesē Mediju politikas nodaļas tapšana KM

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien tiksies ar kultūras ministri Daci Melbārdi, lai runātu par Kultūras ministrijas (KM)paspārnē topošo Mediju politikas nodaļu. Lēmumu par tās izveidi Saeimas koalīcija pieņēma jau teju pirms gada, bet pagaidām šī nodaļa joprojām nav tapusi.

Inese Laizāne
00:00 / 00:36
Lejuplādēt

„Mēs aicinām kultūras ministri, jo vēlamies noskaidrot, kā sokas ar jaunās mediju nodaļas izveidi Kultūras ministrijā, ko ar cerībām gaida gan sabiedriskie mediji, gan Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, lai pārstāvētu valdībā šo ļoti svarīgo mediju jomu, kurai pašlaik nav definētas pārstāvniecības. Ar kultūras ministri pārrunāsim, kā sokas ar konkursu, kāds ir laika grafiks un kad mēs šo nodaļu varētu ieraudzīt darbībā,” sarunas nepieciešamību skaidro Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Inese Laizāne no Nacionālās apvienības.

Kultūras ministre Dace Melbārde iepriekš Latvijas Radio atzina, ka Latvija ir pēdējā valsts Eiropā bez savas nacionālās mediju politikas, taču ar nodaļas veidošanu neejot viegli. Pērnruden izsludinātajā konkursā nav izdevies atrast piemērotus kandidātus, jo Latvijā trūkst mediju jomas speciālistu, kuri būtu gatavi strādāt valsts pārvaldē un veidot Latvijas nacionālo mediju politiku.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti