Deputāti aicina saglabāt «100g kultūras» raidlaiku; LTV reaģē asi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeimas deputāti otrdien aicināja Latvijas Televīziju saglabāt "100g kultūras" raidlaiku. Taču LTV vadība uz šo aicinājumu reaģējusi asi: deputāti skaidri likuši saprast konsekvences, kas notiks, ja tiks mainīts raidījuma „100 g kultūras” raidlaiks, un tā ir tieša iejaukšanās televīzijas operatīvajos jautājumos, notikušo komentēja Latvijas Televīzijas vadītājs Ivars Belte.

Divas Saeimas komisijas, kuras bija saņēmušas Kultūras alianses vēstuli, – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija un Izglītības, kultūras un zinātnes komisija – otrdien nolēma aicināt televīziju neko nemainīt. Asi uz televīzijas lēmuma vērtēšanu Saeimā reaģēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvis Gints Grūbe, nosaucot to par nonsensu un iejaukšanos redakcionālajā neatkarībā.

Belte to sauca par iejaukšanos televīzijas operatīvajos lēmumos. Viņš raidījuma pārcelšanu pamatoja ar auditorijas plūsmu – sākoties šim raidījumam, tā sarūk un pārslēdzas uz citiem kanāliem.

Viņš norādīja, ka vairāki deputāti otrdien sēdē izteica šaubas, vai varēs atbalstīt plānoto Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio apvienošanos.

„Man likās diezgan dīvaini, ka deputāti skaidri lika saprast savos komentāros un ieteikumos saglabāt „100 g kultūras” atrašanās vietu, zināmā mērā piedraudot ar to, ka viņiem būs jābalso par apvienošanās koncepciju, liekot saprast, ka tas nenotiks. Tālāk jau ir mani secinājumi – man tas tādā tiešā veidā izskatās pēc politiķu mēģinājuma ietekmēt televīzijas operatīvos jautājumus. Negribētu teikt, ka tiek ietekmēts saturs, bet tas, ka tiek ietekmēta operatīvā darbība ar ieteikumiem un tik nepārprotamiem ieteikumiem un mājieniem par konsekvencēm, es teiktu, ka šī situācija un šī komisijas sēde nebija pati veiksmīgākā Latvijas valsts vēsturē,” pēc sēdes aģentūrai BNS sacīja Belte.

Viņš norādīja, ka deputāti saņems informāciju par datiem, kāpēc pieņemts lēmums par raidījuma pārcelšanu uz citu laiku. „Kas attiecas uz deputātu aicinājumu saglabāt iepriekšējo laiku, ja godīgi, šis jautājums tiks lemts, jo nesaklausīju pašreizējā brīdī, kāpēc nobīde par pusstundu uz astoņiem būtu būtiska nobīde, ka mums vajadzētu saglabāt. Mēs domāsim, bet es nedzirdēju tam tādus izteiktus argumentus,” teica Belte.

Jau ziņots, ka Latvijas Televīzija sākotnēji bija nolēmusi raidījumu „100 g kultūras” pārcelt uz vienpadsmitiem vakarā, bet pēc kultūras nozares protestiem tika rasts kompromiss – raidījums tiešraidē būs astoņos vakarā LTV7, bet LTV1 – plkst.23.15 atkārtojumā.

Kultūras alianse uzskatīja, ka samazināsies pieejamība informācijai par kultūras norisēm.

Pirmajā kanālā šajā laikā plānota programma „Vasara. Ceļojumi. Piedzīvojumi”, kas ietvers ceļojumu filmas, Mārtiņa Sirmā „Kulta ēdienu” atkārtojumus un „Lauku sētas 2” atkārtojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti