Kultūras ziņas

Grafika un zīmējumi Jūrkalnes mākslas telpā

Kultūras ziņas

Grāmatniecības retumi izstādē "1514.Grāmata.2014"

Cēsu Mākslas festivāls iepazīstina ar programmu

Cēsu mākslas festivāla uzmanības centrā šogad mākslinieku personālizstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 11. jūlija līdz 9.augustam norisināsies astotais mākslas festivāls "Cēsis". Šogad mākslas festivālā izveidota programma ar citādāku konceptu - atšķirībā no citiem gadiem, kad festivālā tika veidota liela ekspozīcija, šogad festivāla centrā ir tikai un vienīgi mākslinieku personālizstādes.

"Regulāri pārsteigumi ir festivālu bērnišķīgā kreisuma slimība. Ja šajos septiņos gados vajadzēja ar kaut ko pārsteigt, tad tagad tas ir nobriedis festivāls. Nav svarīgs viens pārsteigums, bet svarīgi, lai turpinātos augsts profesionālais līmenis," norāda Cēsu mākslas festivāla direktors Juris Žagars.

Pirmo reizi astoņu gadu laikā vizuālās mākslas jomā ir mainīta koncepcija - ierastās lielās ekspozīcijas vietā notiks tikai mākslinieku personālizstādes. Šogad par festivāla zvaigzni izraudzīts pasaulslavenais mākslinieks Jons Meks.

"Ļoti leģendārs lietuviešu izcelsmes amerikāņu mākslinieks, kuram jau ir 91 gads. Viņš pats atlidoja uz Latviju, joprojām ir dzīvespriecīgs, aktīvs un jauneklīgs. Viņš ir multimediāls mākslinieks, kurš visu mūžu strādājis uz starp žanru robežas. Cēsīs būs gan Meka dzīves foto retrospekcija, gan video darbi, gan video retrospekcija," stāsta Cēsu mākslas festivāla izstāžu kuratore Daiga Rudzāte.

Cēsu mākslas festivāla atklāšanas pasākums 11.jūlijā jaunajā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" manifestēs festivāla būtību - kino, mākslas un mūzikas savstarpējo saspēli. Pasākuma pirmajā daļā tiks demonstrēta viņa dokumentālā filma "Endija Vorhola dzīves ainas: draudzības un krustpunkti" (1982), savukārt otrajā daļā - muzikāls notikums "Kinomūzika okeāna viļņos", kurā populārais komponists un perkusionists Rihards Zaļupe kopā ar saviem domubiedriem izpildīs paša komponēto mūziku.

Cēsu mākslas festivāls sagatavojis arī palšu teātra izrāžu programmu, būs arī plaša koncertprogramma. "Viens no galvenajiem notikumiem, kas būs brīvā dabā, iespējami visvieglākais mūzikas žanrs, kādu mēs jebkad esam izvēlējušies, tas ir "Instrumentu" koncertšovs," stāsta Juris Žagars.

Izstāžu dzīvi krāšņos divu Venēcijas biennāļu dalībnieku personālizstādes - Kristapa Ģelža, kā arī Kaspara Podnieka un Kriša Salmaņa darbi. Notiks arī gleznotājas Maijas Tabakas darbu skate - gleznas no privātkolekcijām.

Kā vēstīts iepriekš, astotais mākslas festivāls "Cēsis" no 11. jūlija līdz 9.augustam piedāvās 38 spilgtus mūzikas, vizuālās mākslas, kino, teātra un gastronomijas notikumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti