Atklāts interaktīvs žurnālistikas un mākslas projekts «Jekaterinas sapņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā sācies jauns interaktīvais projekts “Jekaterinas sapņi” (“Catherine’s Dreams”), kas apvieno vairākus žanrus: intervijas, izrādes un performances. Jaunā formāta interviju cikls notiek multimediju muzejā “Digital Art House”, kur, kā iecerējuši autori, “skatītāji un intervētāji iegrimst zemapziņas pasaulē un, “dzīvu” pasaules mākslas klasikas darbu ieskauti, meklē atbildes uz vissvarīgākajiem jautājumiem,” medijus informē organizatori.

Projekta autori ir kinoproducents un multimediju mākslas muzeja “Digital Art House” ideologs Romāns Morozovs un režisore, producente un aktrise Jekaterina Lanskaja. Viņa ir arī “Jekaterinas sapņu” vadītāja.

““Jekaterinas sapņi” ir performance.

Mana radošā misija – emocionāli atbrīvot sarunu biedru, izprovocēt, sabužināt, sasmīdināt, iespējams, saraudināt. Un, nenoliedzami, iesaistīt šajā aizraujošā pasākumā skatītājus.

Par mūsu projekta iedvesmotāju kļuva Raimonds Pauls. Reiz es intervēju maestro pirms viņa uzstāšanās Rīgas Krievu teātrī. Mums nebija daudz laika, taču man ļoti gribējās atvērt komentāros un emocijās skopo komponistu. Un tad es pajautāju: “Kur ir jūsu maiguma punkts?” Ar šo dīvaino jautājumu viss arī sākās,” stāsta Jekaterina Lanskaja.

Projekta pirmais viesis bija mākslas zinātnieks, komponists un skolotājs Mihails Kaziņiks. Turpmāko “Jekaterinas sapņu” varoņu vidū ir populāri aktieri, mūziķi, sabiedriskie darbinieki: žurnāla “Rīgas Laiks” redaktors Arnis Rītups, horeogrāfe Alla Sigalova, grupas “BI-2” līderi, mākslinieks Artūrs Ņikitins, operas dīva Inese Galante, aktieri Mihails Jefremovs, Konstantīns Raikins, Viktors Suhorukovs un citi.

Projekta “Jekaterinas sapņi” komanda

Galvenais producents: Romāns Morozovs;

operators-inscenētājs un montāžas režisors: Arsēnijs Poltoraks;

māksliniece: Baiba Baiba;

grima māksliniece: Diāna Rodeiko;

kastinga direktore: Gaļina Poltoraka;

izpildproducente: Jeļena Fjodorova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti