Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Pasniegta Cimzes balva

Apbalvoti kultūrizglītības nozares talantīgākie audzēkņi un skolotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

12. maijā plkst.12.00 PIKC "Nacionālā Mākslu vidusskola" Emīla Dārziņa koncertzālē Kultūras ministrijas apbalvojumus par īpašiem sasniegumiem saņēmuši 54 audzēkņi, kas guvuši godalgas dejas, mūzikas, mākslas un dizaina konkursos, un 49 pedagogi no 16 izglītības iestādēm. Savukārt Latvijas Nacionālā kultūras centra iedibināto Cimzes balvu saņēma Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas skolotāja un ilggadēja direktore Maruta Rozīte un Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" skolotāja Ruta Linīte, informēja Kultūras ministrijā.

Panākumus apbalvojumu saņēmēji guvuši nopietnos konkursos gan tepat Latvijā, gan Bosnijā un Hercegovinā, Francijā, Igaunijā, Itālijā, Japānā, Krievijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Polijā, Rumānijā, Serbijā, Taivānā (Ķīnas Republikā), Turcijā un Ukrainā.

LNKC direktore Signe Pujāte laureātiem novēlēja spēku un motivāciju virzīties tālāk pa iesākto ceļu: "Tāpat kā katram dārgmetālam ir sava prove, tā arī izcilam pedagogam ir vērtība, kas balstās mīlestībā, neatlaidībā un ticībā mazajiem ķipariem, kas sper pirmos soļus mūzikā, mākslā, dejā un kas kļūst par labiem cilvēkiem un lieliskiem skatuves māksliniekiem, bagātinot Latvijas kultūras dzīvi."

Kultūras ministrijas apbalvojums par jauniešu sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs ieviests 1998. gadā. Ar šo apbalvojumu Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu. Ar Cimzes balvu katru gadu tiek godināti divi izcilākie Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogi kultūrizglītības jomā.

2014. gadā Latvijas Nacionālā kultūras centra iedibinātās Cimzes balvas piešķiršanas mērķis ir novērtēt pedagogus par izcilu pedagoģisko darbību un nozīmīgu ieguldījumu kultūrizglītībā, kā arī stiprināt kultūrizglītības jomas pedagogu profesijas prestižu. Balva nosaukta pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes vārdā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti