Kultūras ziņas

Sākas spēlfilmas "Mīlulis" uzņemšana

Kultūras ziņas

Valmieras vasaras teātra festivāls

Paulam Butkēvičam 80!

Vīrišķīga emocionalitāte un spītība skatienā. Dziedošajam aktierim Paulam Butkēvičam – 80

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

8. augustā apaļu jubileju svin aktieris Pauls Butkēvičs. 150 lomas nospēlētas daudzu valstu filmās, bet Latvijā aktieri vairāk atpazīst no leģendārajām Rolanda Kalniņa kinolentām “Četri balti krekli” un “Akmens un šķembas”. Pauls Butkēvičs pirmais atskaņoja Imanta Kalniņa joprojām iemīļotās dziesmas “Es esmu bagāts”, “Četri balti krekli” un “Viņi dejoja vienu vasaru”.

Paula Butkēviča filmogrāfijā viena no spilgtākajām lomām ir savulaik aizliegtajā un vēlāk reabilitētajā Rolanda Kalniņa filmā “Akmens un šķembas”.

Stalta stāja, vīrišķīga emocionalitāte, mazliet šķelmības un spītības skatienā, tāda bija un ir Paula Butkēviča atpazīstamības zīme 150 kino lomās.

Pauls Butkēvičs kino debitēja pirms 57 gadiem televīzijas filmā “Nedziedātā dziesma”, bet pirmā filma “lielajā kino” bija režisores Adas Neretnieces “Sūtņu sazvērestība”.

“Rīgas pantomīmā” trenēto plastiku un iedzimto muzikalitāti novērtēja izcilākie latviešu kino režisori, piedāvājot gan lielas lomas, gan spilgtus epizodiskus tēlus.

Aktieris filmējies ne tikai Rīgā, bet arī Maskavā, Čitā, Dušanbē arī Holivudas un Indijas filmās.

Ar Imanta Kalniņa dziesmām Pauls Butkēvičs kopā ar grupu “Zvaigznīte” festivālā “Liepājas dzintars” 1967. gadā izcīnīja pat 1. vietu. Tieši viņš pirmais iedziedāja Imanta Kalniņa leģendārās dziesmas “Četri balti krekli”, “Es esmu bagāts” un “Viņi dejoja vienu vasaru” režisora Rolanda Kalniņa filmā “Četri balti krekli”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti