Kultūras ziņas

Top Latvijā pirmā 3D filma

Kultūras ziņas

Mūzikas skolām trūkst naudas

Trīs režisores - trīs īsfilmas

Trīs īsfilmu pirmizrāde vienā seansā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz šim mūsu režisoru īsfilmu pirmizrādes notikušas tikai kinofestivālos. Taču lielgabarīta filmu trūkuma apstākļos no trim īsfilmām sanāk viens vesels kinoseanss. Trešdien, 22.janvārī, kinoteātrī „Splendid Palace”, kopīga pirmizrāde būs trim dažādiem kinostāstiem. Tos veidojušas trīs jaunās un daudzsološās kinorežisores.

Īsfilmu seansu atklās mākslinieces un režisores Ineses Vēriņas filma „Līgavas atvadas”, kuras askētiski veidotais un ar noslēpumainu atmosfēru piepildītais stāsts sakņojas somu folklorā.

„Idejas rašanās process bija diezgan ilgstošs. Es tajā laikā veidoju diplomdarbu Mākslas akadēmijai, kur cilāju tādas tēmas kā laiks, šaubas, mulsums, apmulsums, bailes, un nonācu pie atziņas, kas īstenībā nekas jauns jau nav – kad mēs par kaut ko šaubāmies, mēs esam tā kā tādā tumsā,” spriež režisore Inese Vēriņa.

Ksenijas Zaķes īsfilma „Zivs” stāsta par padzīvojuša vīra vientulības radīto izmisumu – piedaloties spiritisma seansā, viņš mēģina atgriezt dzīvē savu mirušo sievu. Visbeidzot, režisores Astras Zoldneres īsfilma „Trauslā sirds” ar Daigu Kažociņu un Ivaru Krastu galvenajās lomās. Drosmīgi attīstot tēmu – Ziemassvētki morgā, arī šī, melnajā humorā ietonētā filma pamatā stāsta par vientulību.

„Izvēloties tēmas, es nedomāju par to, ka es gribu speciāli provocēt skatītāju. Varbūt, ka tas ir tas veids, kā es vispār redzu dzīvi – kaut kādā, varbūt, mazliet lielākos kontrastos vai sakāpinātāk,” skaidro režisore Astra Zoldnere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti