Signe Baumane aicina kļūt par filmas «Akmeņi manās kabatās» izplatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Animācijas režisore un māksliniece Signe Baumane aicina ikvienu kļūt par filmas "Akmeņi manās kabatās" (2014) izplatītāju un saņemt procentus par tās izrādīšanu, informē Nacionālā kino centra (NKC) vecākā referente informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Kā vēstīts iepriekš, Baumane savu jaunāko filmu, Oskara balvas nomināciju fināla divdesmitniekā iekļuvušo pilnmetrāžas animāciju "Akmeņi manās kabatās" finansēja ar plašas sabiedrības palīdzību.

Četru gadu garumā veidotās ASV un Latvijas kopražojuma filmas finansēšanai tika izmantota arī tā sauktā "pūļa finansēšanas / crowd-funding" sistēma, ar kuras palīdzību Baumanes filmu atbalstīja arī vairāki simti Latvijas iedzīvotāju. Autore aicina arī filmas popularizēšanā un izplatīšanā apvienot spēkus un izmantot interneta jaunieveduma iespējas, ko piedāvā online platforma "Yekra".

Tāpat režisore ierosina rīkot arī filmas noskatīšanos un apspriešanu draugu lokā, solot šādās speciāli rīkotās diskusijās piedalīties ar "Skype" palīdzību un atbildēt uz visiem iespējamiem jautājumiem.

Tuvāko trīs nedēļu laikā Signe Baumane sola izvēlēties trīs labākos savas filmas izplatītājus un nosūtīt viņiem ar autogrāfu parakstītu oriģinālzīmējumu no filmas vai arī "laimes akmeni" no papjē-mašē - šādus akmeņus režisore mēdza mest skatītāju zālē savas filmas seansos, solot laimi mīlestībā tiem, kas šos akmeņus noķers.

"Akmeņi manās kabatās" kopš pirmizrādes 2014. gada augustā izpelnījusies virkni atzinīgu recenziju un dažādu apbalvojumu, ieskaitot trīs "Lielos Kristapus" Nacionālajā filmu festivālā.

"Signes Baumanes enerģija, strādājot ar gatavās filmas izplatīšanu, demonstrē viņas ciešo pārliecību, ka nepietiek filmu tikai uzņemt, ir arī jāpieliek visi spēki, lai to nogādātu pie visplašākās auditorijas," norāda Matīsa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti