DVD formātā iznāk «Akmeņi manās kabatās» un «Modris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

DVD sērijā "Latvijas filma" iznāk Signes Baumanes animācijas filma “Akmeņi manās kabatās”, par kuras sasniegumiem pasaulē režisore nupat saņēma Izcilības balvu kultūrā, un šī gada Latvijas pretendente uz “Oskaru” - Jura Kursieša drāma “Modris”.

Filma "Akmeņi manās kabatās" pabijusi jau vairāk nekā 110 starptautiskos festivālos, līdz ar daudzām balvām pasaules festivālos, kā iepriekš jau vēstīts, tā saņēma arī trīs balvas Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps".

Vēlāk “Akmeņi manās kabatās” tika pieteikta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma" 2014. gadā un sasniedza visu laiku labākos Latvijas filmas rezultātus šajā sacensībā – nonāca fināla divdesmitniekā. Filma saņēma arī laikraksta "Diena" Gada balvu kultūrā.

Signes Baumanes filmas pasaules pirmizrāde notika prestižajā Karlovi Vari filmu festivālā, un tas kļuva par unikālu gadījumu šī festivāla garajā vēsturē, jo pirmo reizi galvenajā konkursa skatē tika izrādīta pilnmetrāžas animācijas filma. Par filmu atzinīgas recenzijas publicējuši kinoindustrijas vadošie mediji "The Hollywood Reporter", "The Variety" un daudzi citi, kas raksta par būtiskākajiem notikumiem kino pasaulē; arī lielākie ASV dienas laikraksti "USA Today" un "The New York Times". Kritiķi slavē Signes Baumanes tēlaino un krāšņo rokrakstu, filmas humoru, vitalitāti un delikāto veidu, kādā autore runā par sarežģītām un ļoti personīgām problēmām.

Filma “Modris” arī tika izvirzīta uz ASV Kinoakadēmijas “Oskaru”. Režisors Juris Kursietis nupat atgriezies no filmas popularizēšanas kampaņas Losandželosā, kur iegūtas jau pirmās pozitīvās atsauksmes. 18. decembrī gan kļuva skaidrs, ka filma nav tikusi "Oskara" balvas nākamajā kārtā.

Filmas “Modris” pasaules pirmizrāde norisinājās prestižajā Toronto starptautiskajā filmu festivālā, tā ieguvusi speciālo žūrijas atzinību Sansebastjanas filmu festivālā (Spānija), labākā režisora balvas Tbilisi filmu festivālā (Gruzija) un "Kinoshock" filmu festivālā (Krievija). Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" filma saņēma balvu kategorijā "Labākā debija" un "Labākā otrā plāna aktrise".

Šobrīd DVD sērijā "Latvijas filma" iznākuši jau 11 DVD. Starp izdevumiem atrodamas gan Latvijas kino zelta fonda filmas "Zvejnieka dēls", "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Ezera sonāte", "Pie bagātās kundzes" un "Ābols upē", gan arī filmas, kas plaši izskanējušas pēdējos gados – starptautiski novērtētās Jāņa Norda "Mammu, es tevi mīlu" un Aika Karapetjana "Cilvēki tur".

Drīzumā, Barikāžu notikumu gadadienas laikā, nāks klajā arī pagājušā gada "Lielajā Kristapā" par labāko dokumentālo filmu atzītā Pētera Krilova “Uz spēles Latvija”.

Visiem Latvijas filmas izdevumiem ir subtitri krievu un angļu valodās, atsevišķiem izdevumiem arī vācu, franču, itāļu, spāņu un citās valodās. No 18.decembra jaunos DVD var iegādāties grāmatnīcās un mūzikas ierakstu veikalos, kā arī interneta veikalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti