Rīgas Kino muzejs no rudens izrādīs latviešu filmu ciklu «Diagnoze – kino»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Kino muzejs septembrī sāks jaunu ciklu – latviešu filmu sēriju „Diagnoze – kino”, pavēstīja muzeja kuratore Līva Pētersone.

Kino vakari norisināsies katra mēneša pirmajā ceturtdienā, novirzot uz otro ceturtdienu, ja tā ir svētku diena, un tajos tiks izrādītas dažādos laika posmos tapušas latviešu filmas, kinožurnāli, raidījumi par kino, kā arī tiks rīkotas tikšanās ar filmu autoriem.

Pirmajā cikla vakarā - 5.septembrī būs skatāmas režisora Jāņa Putniņa filmas.

J. Putniņš (1967) ir viens no nozīmīgākajiem kino profesionāļiem Latvijā, kaut ir nedaudzu darbu autors – „Varmācības meditācija” (1993), „Paslēpes” (2001), „Vogelfrei” (2007). Kinorežijas un mediju specialitāti viņš ir apguvis ASV, strādājis par kuratoru Hārvarda Kino arhīvā un par pasniedzēju Bufalo universitātē.

Jaunā cikla filmu programmā tiks izrādīta Putniņa spēlfilma "Varmācības meditācija", kā arī nesen no lielākās un prestižākās eksperimentālā kino krātuves pasaulē – Antoloģijas kino arhīva ("Anthology Film Archives") – atgūtie režisora studiju darbi – divas eksperimentālas īsfilmas. Pasākumā iecerēta arī tikšanās ar režisoru.

Projekts tiek realizēts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti