Kultūras ziņas

4. maijs Arta Ābola atmiņā

Kultūras ziņas

Kuldīgā sākušies čella svētki

Sākas "Rīgas Fotomēnesis 2018"

Rīgas Fotomēnesis aicina iepazīt ideālu standartu mainīgo dabu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien, 7. maijā plkst. 18.15, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks atklāts festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2018” pirmais notikums – izstāde “Kultūrisms”. 

Grupas izstāde, kurā piedalās piecas jaunākās paaudzes mākslinieces – Beāte Poikāne, Elizabete Džeina Rubene, Elizabete Ezergaile, Luīze Lote Nežberte un Rasa Pavilona, ievadīs festivāla atklāšanas nedēļas programmu, kas solās būt īpaši intensīva ar izstāžu atklāšanām, lekcijām, portfolio skati, āra projekciju, meistarklasi un citiem notikumiem, informēja festivāla direktors Arnis Balčus.

Izstādē “Kultūrisms”, ko kūrē mākslas zinātniece Elīna Sproģe, apvienoti darbi, kas runā par cilvēka fizisko un garīgo harmoniju. Atsaucoties uz kultūrisma izcelsmi un Senās Romas termu kultūru, kurās apmeklētāji nodevās treniņiem, relaksācijai, tekstu lasīšanai un sarunām, fotogrāfija tiks izmantota kā medijs, kas bibliotēkas telpās iedzīvinās sporta zālei līdzīgu ainavu.

Kultūrisms ir fiziskā pretestībā balstītu vingrinājumu kopums, kura tiešais mērķis ir ķermeņa masas audzēšana un dievišķās proporcijas sasniegšana, tādā veidā cilvēkam pārtopot par simetrisku, grieķu skulptūrām līdzīgu objektu. Izstādē šis jēdziens tiks apspēlēts tiešā un pārnestā veidā, norādot uz ideāla standartu mainīgo dabu. Arnolda Švarcenegera ziedu laikos par meinstrīmu kļuvušās kultūrisma sacensības, mīti par mūsdienu sievišķības skarbumu un vīrišķības trauslumu, barība, ko uzņemam fiziski un garīgi, atklāsies jauno autoru veidotās skulptūrās un instalācijās.

Izstāde būs apskatāma līdz 3. jūnijam, bet 26. maijā plkst. 12.00 norisināsies tikšanās izstādes autorēm.

Festivāls “Rīgas Fotomēnesis 2018” norisinās no 7. maija līdz 7. jūnijam, piedāvājot 8 izstādes un vairāk nekā 20 notikumus par tēmu “Jaunais šiks”. Identitāte, pašreprezentācija, fotogrāfijas mainīgā valoda un tehnoloģiju ietekme uz mūsu ikdienu ir tēmas, ko savos darbos risinās vairāk nekā 50 mākslinieki no Latvijas, Ziemeļvalstīm, Austrumeiropas, kā arī tālākām valstīm. Vairāk informācijas par festivālu šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti