RIGA IFF programmā atgriežas Baltijas mūzikas video konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) izziņo pirmo no gaidāmajiem konkursiem – 21. oktobrī klātienes seansā kinoteātrī "Splendid Palace" ar mūziķiem un klipu veidotājiem noritēs "Baltic Music Video" konkursa skate. Konkurss festivāla programmā atgriežas pēc gada pārtraukuma. Tajā par RIGA IFF apbalvojumu un 1000 eiro godalgu sacentīsies 18 mūzikas videoklipi no Baltijas valstīm, informēja organizatori.

"Baltic Music Video" konkursa skatē tiek izvērtēti pagājušo gadu spilgtākie pieteikumi mūzikas videoklipu jomā. Festivāla rīkotāji norāda, ka "mūziķiem un klipu veidotājiem tā ir iespēja sastapties un veidot jaunas saiknes reģiona līmenī, kā arī gūt vērtīgus iespaidus no žūrijas dalībniekiem, savukārt skatītājiem – pieredzēt filmveides formātu, kurā mūzika veido unikālu saspēli ar attēlu, krāšņākajā Rīgas kinoteātrī."

Baltijas mūzikas video konkursa skatē iespēju skatīties mūzikas videoklipus uz lielā ekrāna papildina sarunas ar veidotājiem un žūriju, dodot iespēju publikai uzzināt vairāk mūzikas klipu veidošanas aizkulisēm. Programmai atlasītie videoklipi pārstāv plašu mūzikas žanru un vizuālās valodas dažādību, taču tos vieno kinematogrāfiskas ambīcijas un vēlme eksperimentēt, meklējot arvien jaunus audiovizuālās valodas izteiksmes līdzekļus.

2022. gada konkursā iekļauti Latvijas grupu "alejas", "Laika suns", "+K+M+B", "The Coco’nuts" un "The Sound Poets" klipi, kā arī audiovizuāli piedzīvojumi no repera anša, Elizabetes Balčus un Sabīnes Moores projekta "Waterflower". Pilna starptautiskā mūzikas video konkursa programma atrodama mājaslapā.

Šogad konkursa darbus vērtēs augsti kvalificēta starptautisku ekspertu žūrija: Larošelas Starptautiskā kinofestivāla līdzvadītājs, grupas "Institut" mūziķis Arno Dimatēns; starptautiski zināmā Viļņas elektroniskās mūzikas kluba "Opium Club" un "gallery 1986" radošais direktors Vidmants Čepkausks; Katrīna Neiburga, kuras veidotie video darbi un instalācijas guvuši starptautisku atzinību un izrādīti arī Venēcijas biennālē; filmu veidotājs Ādams Donens, kurš īpašu atpazīstamību guvis, veidojot hologrāfiskus darbus, tostarp pasaulslavenajam reperim Kanje Vestam; kā arī somu kino un reklāmu režisors, producents, kurators un kinokritiķis Oto Kilmele, kuram ir plaša pieredze īsfilmu un mūzikas video konkursu žūrijās.

Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, Nacionālā kino centra un Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa MEDIA" atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti