Kultūras ziņas

"Ugunsgrēki" Dailes teātrī

Kultūras ziņas

"Kara piezīmes" par informācijas karu

Labs kino nav garlaicīgs kino

Projektā «Spektrs» veicinās nekomerciālā kino popularitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kinoblogeri Sergejs Mosatovs un Sergejs Timoņins pametuši savus līdzšinējos darbus un nolēmuši nopietni pievērsties sabiedrības intereses raisīšanai par nekomerciālo kino Latvijas kinoteātros. Kinoprojektā "Spektrs" šonedēļ skatītājiem būs iespēja noskatīties jaunākās un kinopasaulē aktuālākās filmas.

Viņi mīl kino, interesējas par to un vēlas, lai Latvijas kinoteātru repertuārā līdzās tīņu supervaroņu filmām, bērnu multfilmām vai citām zemas kvalitātes popkorna komēdijām skatītājiem būtu iespēja noskatīties kvalitatīvu un vērtīgu kino.

"Cilvēki ļoti klasificē kino, dalot divos "melns un balts". Viens ir izklaides kino, otrs ir "arthaus" kino, katrai no šīm grupām ir savi piekritēji un nīdēji," saka kinoblogeris Sergejs Timoņins.

Tas ir aizspriedums, ka kinofestivālos demonstrētās filmas nav domātas vienkāršiem skatītajiem. Neizprotamu iemeslu dēļ šo filmu reklāmā netiek ieguldīta pietiekami liela nauda, jo studija vai izplatītāji nolēmuši, ka tās nebūs miljonus pelnošas.

"Kinoteātros ir arī mazas un labas filmas, mazāk populāras, arī festivālu laureātes. Vienkārši cilvēki tās nepamana, jo nav veltīta pietiekama uzmanība," pauž Sergejs Timoņins.

"Mēs mēģinām parādīt, ka - re, kur filmas, ko redzēsiet kinoteātros, tām ir vērts veltīt uzmanību, tāpēc, ja jūs veltīsiet šādām filmam uzmanību, to pamanīs arī izplatītaji. Tas nozīmē, ka pēc tam viņš būs drošāks, ka šādas filmas vajag piegādat," norāda kinoblogeris Sergejs Mosatovs.

Šajā nedēļā kinoprojekts "Spektrs" kino gardēžiem kinoteātrī "Citadele" piedāvās noskatīties trīs jaunas, interesantas un perspektīvas filmas: režisora Beneta Millera uz patiesiem notikumiem balstīto psiholoģisko sporta drāmu "Lapsu medības", Jana Demānža "71:Pēdējais kareivis", kas stāsta par dramatiskiem notikumiem Belfāstā, Īrijā, kā arī meksikāņu režisora Alehandro Gonzalesa Inaritu filmu "Putncilvēks", kas stāsta par  cilvēka sirdij tuvu tēmu - to, ka visa mūsu dzīve ir viens liels teātris, bet teātris jau ir pavisam cita dzīve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti