Portālā «filmas.lv» svētkos rāda klasiskas Ziemassvētku filmas un animācijas klasiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Portālā "filmas.lv" svētkos skatāms "Ziemassvētku jampadracis", animācijas klasika un jaunākās filmas par svētku tēmu.

Nacionālā Kino centra portāls „filmas.lv” Ziemassvētkiem sagatavojis tematisku filmu izlasi, ko bez maksas var skatīties internetā.

Izlasē ir gan klasiskais Vara Braslas “Ziemassvētku jampadracis”, gan Rozes Stiebras filmiņas „Kalado” un „Visi kakti norasoja” un Arnolda Burova leļļu filmas.

„Viena no tām ir Lailas Pakalniņas dokumentālā filma „33 dzīvnieki Ziemassvētku vecītim”. Tas ir viens no garākajiem Lailas Pakalniņas filmu nosaukumiem, bet filma stāsta par kāda Rīgas mikrorajona dzīvokli, kurā dzīvo Līvijas kundze, un viņai ir ļoti daudz visādu mājdzīvnieku, tieši 33 zvēri, kas minēti nosaukumā." klāsta Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

"Viņa mēdz arī pārģērbties par Ziemassvētku vecīti (..) Un vienmēr atraktīvās studentu filmas šajā izlasē pārstāv Liene Linde, kura pašlaik ir viena no pazīstamākajiem šīs paaudzes autoriem. Viņai ir jau kādas trīs slavenas un pasaulē apbalvotas spēles īsfilmas. Un viena no pirmajām viņas populārākajām īsfilmām ir „Četri mielasti” - pietiekami vienkārša, bet ļoti atraktīva ideja – stāsts par ģimeni, kuru mēs redzam dažādu Jaungadu sagaidīšanā 12 gadu laikā. Mēs redzam, kā mainās laiks apkārt pasaulē un interjers dzīvoklī, un kā mainās paši cilvēki," stāsta Matīsa.

Portālā „filmas.lv” kopumā var noskatīties gandrīz 100 īsāku un garāku latviešu filmu no dažādiem gadu desmitiem. Ziemassvētku izlasē Nacionālais kino centrs iekļāvis arī divas jaunākas svētku tematikai veltītas kinolentes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti