Par filmu «Dvēseļu putenis» noslēgti sadarbības līgumi ar Dienvidkoreju un Lielbritāniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisora Dzintara Dreiberga vēsturiskā kara drāma “Dvēseļu putenis” ar labiem panākumiem startējusi Eiropas filmu tirgū (European Film Market) – noslēgti sadarbības līgumi ar Dienvidkoreju un Liebritāniju, kā arī saņemti sadarbības piedāvājumi no vairākām citām valstīm, medijus informē filmas pārstāvji.

Eiropas filmu tirgus Berlīnē februāra otrajā pusē vienkopus pulcēja vairāk nekā 10 000 producentu, tirdzniecības aģentu un izplatītāju no 110 valstīm.

Filma “Dvēseļu putenis” izrādīta dažādu festivālu pārstāvjiem un ārvalstu izplatītājiem. Kopumā filmas seansus apmeklēja jomas profesionāļi no 28 valstīm un izteikti sadarbības piedāvājumi no Japānas, Ķīnas, Itālijas, Spānijas, ASV, Turcijas, Irānas un citām valstīm, kā arī noslēgti sadarbības līgumi ar Dienvidkoreju un Lielbritāniju.

Filma “Dvēseļu putenis” Eiropas filmu tirgū tika prezentēta trīs stendos. Tirgus apmeklētāju un vietējo iedzīvotāju uzmanību saņēmuši arī tirgus teritorijā un Berlīnes ielās manītie latviešu strēlnieki. “Bijām sagatavojuši arī suvenīrus, kas izpelnījās industrijas blogeru novērtējumu un tika izķerti jau pirmajās dienās.

Tāpat esam saņēmuši komplimentus no ārvalstu kolēģiem par to, ka viņu tirgus ikdienu esam padarījuši daudz neierastāku.

Mūs nevar nepamanīt,” norāda filmas starptautiskā producente Ilona Bičevska.

Filmu “Dvēseļu putenis” Latvijā šobrīd apmeklējuši jau vairāk kā 250 000 skatītāju, un tā joprojām skatāma Latvijas kinoteātros. Filmu veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, galvenais operators, Starptautiskajai Kinooperatoru federācijas balvai “Imago” nominētais Valdis Celmiņš, komponiste, prestižās “Emmy” balvas laureāte Lolita Ritmanis un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti