«Osedžas zeme» uz lielā ekrāna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pērn uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves tika iedzīvināta amerikāņu dramaturga Treisija Letsa luga „Osedžas zeme". Nu stāsts par kādas Oklahomas ģimenes iekšējo emocionālo sabrukumu un sarežģītajām attiecībām izrisināts arī uz kinoekrāna.

Filmā skatāma vesela zvaigžņu plejāde, no kurām spožākās ir Kriss Kūpers, Jūens Makgregors, Merila Strīpa un Džūlija Robertsa. Abas aktrises – Strīpa un Robertsa – par savu darbu jau nominētas „Zelta globusa" balvai, toties Benedikts Kamberbačs, kurš pazīstams no seriāla „Šerloks", saņēmis labākā aktiera balvu no Britu Kinoakadēmijas. Filmas pirmizrāde notika Brodvejā, slavenajā Zīgfīlda teātrī.

„Tas ir Zīgfīlda teātris...Tas ir kaut kas! Es pārcēlos uz Ņujorku, kad man bija 17, un šī ēka man likās kaut kas tik īpašs, tāpēc būt tieši šeit šovakar – tas ir ļoti skaisti," stāsta Džūlija Robertsa.

Filmas fināla dziesmas sacerēšana tika uzticēta amerikāņu rokgrupai "Kings of Leon".

„Mēs esam ļoti kritiski pret sevi. Pirmām kārtām mēs gribējām sarakstīt dziesmu, par kuru paši esam lepni. Mēs ceram, ka cilvēki, skatoties filmu, sajutīs to tādā pašā veidā, kā to sajutām mēs," norāda grupas „Kings of Leon" mūziķis Kalebs Folovils.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti