Notiks festivāla «2Annas» forums «Pieci soļi, kā izveidot veiksmīgu īsfilmu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Īsfilmu festivāla “2Annas” rīkotajās industrijas dienās 13. un 14. februārī divu dienu garumā tiks meklētas atbildes uz jautājumu, kā radīt veiksmīgu un augstvērtīgu īsfilmu, medijus informē festivāla pārstāvji.

Forumā festivāls “2Annas” kopā ar Latvijas un ārzemju kino profesionāļiem meklēs nosacījumus un metodes, kā radīt īsfilmu, kas ir ne tikai festivālu un kritiķu pamanīta un novērtēta, bet arī pulcē plašu skatītāju loku.

"Pieci soļi, kā izveidot veiksmīgu īsfilmu"

13. februārī, Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās Filmu skolas telpās.

Foruma pirmo dienu veidos pieci tematiskie fokusi – stāsts, inovācija, montāža, producēšana un izplatīšana –, ko pārstāvēs tādi filmu industrijas pieredzējuši profesionāļi kā Cory McLeod (ASV/Latvija, filmu veidotājs); Rimante Dauģēlaite un Gabriele Cegelite (“Lithuanian Shorts” pārstāves), Mauro Carraro (Itālija, režisors), Wouter Jansen (Nīderlande, “Some Shorts” festivālu stratēģijas aģentūras direktors), Ben Vandendaele (Beļģija, “Bekke Films” producents), Thom Palmen (Zviedrija/Latvija, producents), Laurence Boyce (Lielbritānija/Igaunija, kino kritiķis).

Pasākuma laikā tiks pētīti gan dažādi jau zināmi veiksmes stāsti, gan arī vispārinoši principi, kas palīdz radīt ideālās filmas recepti.

Pirmās dienas noslēgumā kino profesionāļi aicinās arī klausītājus pievienoties diskusijai.

“Īsais randiņš ar manu īsfilmu”

14. februārī Kaņepes Kultūras centrā.

Foruma otrajā diena jeb tīklošanās pasākumā “Īsais randiņš ar manu īsfilmu” jaunajiem filmu veidotājiem būs iespēja tikties ar dažādiem Eiropas kino profesionāļiem (režisoriem, producentiem, aģentiem) un iegūt vērtīgus padomus.

Pasākuma mērķis ir noteiktajās 10 minūtēs jeb “fiksajos randiņos” sniegt ātru, bet produktīvu un koncentrētu konsultāciju, kā arī saņemt jaunas ierosmes un veidot atgriezenisko saiti pieredzējušo un jauno kino profesionāļu vidū.  

Randiņš ir paredzēts tikai reģistrētiem un apstiprinātiem dalībniekiem.

Festivāla programma pieejama "2Annas" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti