Manhetenas īsfilmu festivālā laurus plūc vācu režisora darbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šī gada starptautiskajā Manhetenas īsfilmu festivālā par uzvarētāju un 10 000 dolāru ieguvēju kļuvusi vācu režisora Ērika Šmita īsfilma "Rhino Full Throttle" ("Degunradzis pilnā ātrumā"). Arī Rīgā un Latvijas pilsētās skatītāji visvairāk balsojuši par šo filmu.

Kā jau vēstījām, pagājušās nedēļas nogalē kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā un kinoteātros lielākajās Latvijas pilsētās norisinājās plašākā skatītāju filmu festivāla pasaulē "Manhattan Short" 2014.gada konkursa skate. Skatītāji bija arī žūrijas lomā un pēc seansiem balsoja par savu filmu un aktieri favorītu.

Rīgas un Latvijas skatītāju balsojumā par vislabāko filmu atzīta "Rhino Full Throttle" ("Degunradzis pilnā ātrumā", Vācija), kam seko "La Carnada" ("Dzīvā ēsma", Meksika) un ar vienādu balsu skaitu īsfilmas "The Brave, The Boldest" ("Visdrosmīgākie", ASV) un "Me Make Do" ("Kleita no aizkariem", Lielbritānija).

Ņujorkā pēc visas pasaules skatītāju balsu apkopojuma tika paziņoti šī gada festivāla uzvarētāji: pirmajā vietā ierindojusies īsfilma "Rhino Full Throttle" ("Degunradzis pilnā ātrumā"), otrajā vietā - "Me Make Do" ("Kleita no aizkariem"), trešajā - "The Brave, The Boldest" ("Visdrosmīgākie").

Par labāko aktrisi gan Latvijas, gan visas pasaules skatītāji atzinuši Samēru Luqmāni-Harisu, kura atveido lomu filmā "The Brave, The Boldest".

Rīgā Manhetenas īsfilmu festivāls notika trešo gadu pēc kārtas. Latvijas mērogā festivāla skates šogad noritēja pirmoreiz. Kā norāda rīkotāji, salīdzinājumā ar Rīgu, kur festivāla seansi tiek apmeklēti ļoti plaši, Latvijas pilsētās skatītāji diemžēl nav tik aktīvi. Festivāls atspoguļo jaunākās tendences kino pasaulē un piedāvā labākos īsmetrāžas darbus pasaulē.

"Manhattan Short" (Ņujorka, ASV) ir pasaulē visplašākais skatītāju īsfilmu festivāls, kas norisinās 17.gadu. Šogad no iesniegtajām 520 īsfilmām no 49 pasaules valstīm finālā iekļuva desmit īsfilmas no Norvēģijas, Vācijas, Francijas, Meksikas, Austrālijas, ASV, Lielbritānijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti